**Batman’da yılın ilk kar’ı yağdı. İnşaat işçileri ile çöpleri eşeleyen öğrenciler; “Soğuk havadan çok eve götüreceğimiz ekmeğin derdindeyiz” diyorlar.
SOĞUK HAVADA ÇÖP EŞELEMEK…
Batman’ın Hilal evler mahallesinde oturan Kaya ailesinin üç öğrencisi, soğuk havada çöp konteynırlarını eşeliyor. Kar yağışı altında çalışan inşaat işçileri ise kış’ı kara kara düşünüyor. Hilal evler mahallesi 3744 sokakta oturan 10 nüfuslu Kaya ailesinden 7 yaşındaki 1. Sınıf öğrencisi Aliye, 3. Sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Mesut ve 9. Sınıf öğrencisi Elif, okul çıkışında el arabasıyla Turgut Özal Bulvarı ve çevresindeki cadde ile sokaklardaki çöp konteynırlarını eşeliyor. Kalabalık nüfuslu ailelerine katkının yanı sıra okul harçlıklarını çıkarmak için gece yarısına kadar konteynırlarda plastik pet şişe ve karton topladıklarını söyleyen Pazaryeri ve Vakıf Bank ilköğretim okulu öğrencilerinden Elif, Aliye ve Mesut Kaya; “Okuldan çıkar çıkmaz, işimiz çöp kutularını eşelemek. Soğuk havaya karşı çöp kutuları kenarında ateş yakıyoruz. Günde 10-20 liralık yevmiyle evimizin yolunu tutuyoruz” dediler.



KAR ALTINDA ÇALIŞIYORLAR
Kar yağışı altında inşaatlarda ekmek mücadelesi veren demir-kalıp ustaları, soğuk dinlemiyor. -4 derecedeki havada ekmek mücadelesi veren inşaat işçileri, kar yağışına rağmen durmak bilmiyor. Batman’ın Meydan mahallesinde bir inşaatta çalışan demir-kalıp ustaları, işlerini erken bitirebilmek için adeta yarıştı. Bazı çevrelerin kar yağışında kartopu oynaması karşısında kendilerinin ekmek derdinde olduğunu belirten bazı inşaat işçileri; “Kış da kar da bile ekmek derdindeyiz. Ne sıcak ne soğuk hava dinlemiyoruz. Tek düşüncemiz evimize ekmek götürebilmektir. İşimiz zor ama ailelerimiz bizden ekmek bekliyor. Bu yıl kış erken geldi. Kar yağışıyla birlikte buzlanmanın yaşanmasıyla inşaat sektöründe de durgunluk yaşanacak. Şimdiden kış’ı kara kara düşünüyoruz” diye konuştular. 

Editör: TE Bilişim