** Üç yıl önce Batman-Siirt il sınırında Yunuslar köyündeki 3 bin dönümlük alana ekilen ürünler, hem sofralara hem de marketlerde yerini aldı. Ürünlerin yurtdışı ile iç piyasada ilgi gördüğünü belirten Fernas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu: “Meyve suyumuz artık markalaştı” dedi.

KISA SÜREDE BEĞENİLDİ
Batman-Siirt il sınırındaki Yunuslar köyünde 3 bin dönümlük alan elma, armut, erik, kayısı ve böğürtlen bahçelerine dönüştü. Üç yıl önce Organize  Sanayi Bölgesi’nde kurulan meyve suyu fabrikasına da yeni üniteler ekleniyor. Hem sofralık hem de meyve suyu üretiminin yapıldığı tesiste çıkan ürünlere Irak ve Çad ülkeleri ilgi gösteriyor. Ürünlere ciddi bir talebin olduğunu belirten Fernas Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necat Nasıroğlu: “Kani meyve suyu tesisimizde günde 90 bin şişe meyve suyu üretimi yapılıyor. Yine günde 300 bin paket karton meyve suyu ile 40 bin civarında da paket pekmez hazırlanıyor” dedi.

ÜRÜNLER İÇ PİYASA VE YURT DIŞINDA
İşadamı Nasıroğlu, şöyle devam etti: “Batman Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisimizde 4 bin ton kapasiteli soğuk hava deposunda meyveler, sofralara ulaştırılıyor. Son aylarda ürünlerimize Irak ve Çad’tan da ciddi bir talep var. İhracatın yanı sıra ürünlerimizin bir bölümünü de iç piyasaya sürüyoruz. Ayrıca OSB’deki tesise yeni bir ünite daha eklemenin uğraşı içerisindeyiz. Gerek ürün toplama gerekse de tesiste yüzlerce kişiye istihdamı sağladık.” Öte yandan Nasıroğlu, Aksaray’da taş yünü fabrikasının da üretime başladığına dikkat çekerek, bu tesisin benzerini Batman’da da kurmayı hedeflediklerini söyledi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim