** Belediye BASKİ içme suyu hattından sızan su nedeniyle 13 katlı binada 40 santimlik kayma, Batman-Siirt çevre yolunda bazı ev sahiplerini tedirgin ederek, konutları satışa çıkarttı.

** Mağdur konut sahiplerinin davasını üstlenen avukat Esra Karanfil: “Sızıntının BASKİ’nin su hattından olduğu neredeyse tespit edilmiş durumda. Bu güzergahta ciddi bir araştırma yapılmalı” dedi.

KONUT SAHİPLERİ TEDİRGİN
Batman-Siirt çevre yolunda 13 katlı bir binanın altına, Belediye içme suyu hattından suyun sızmasıyla ortaya çıkan ihmal, Belde ve Çamlıtepe mahalle sakinlerini tedirgin etti. Geçtiğimiz günlerde Belediye BASKİ ekiplerinin çalışması sonucu ortaya çıkan su sızıntısının kaynağı net tespit edilmeden çukur, kapatılmıştı. Çukurun olduğu yerde hala suyun sızdığına dikkat çeken semt sakinlerinden bazıları ise konutlarını satış ve kiraya çıkardı.



“CİDDİ ARAŞTIRMA YAPILMALI”
Bazı mağdur konut sahiplerinin avukatlığını üstlenen Esra Karanfil, Belediye BASKİ, Karayolları ve DSİ yaptığı müracaatın ardından su sızıntısının belirlendiğine dikkat çekti. Sızıntının olduğu bölgede ciddi araştırmanın gerektiğini ifade eden avukat Karanfil, şöyle devam etti: “BASKİ’nin içme suyu hattından olduğu neredeyse tespit edilen bu sızıntı nedeniyle bir bina tahliye edildi. Ayrıca çevredeki binaların da bu hata yakın olması ve çevre yoluna sıfır oluşu nedeniyle sakinler oldukça endişeli. Sızıntının diğer binalara yansıyıp yansımadığının tespiti için gerçek araştırma ve incelemenin yapılması gerekiyor.”

Editör: TE Bilişim