**Ak Parti il teşkilatının düzenlediği Siyaset Akademisi’nin ikinci dersine katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu: “Sosyal medyanın özellikle siyasette kullanımı çok önemli. İlk tepkiyi kim verirse ileriki süreci de belirleyecek olan o oluyor” dedi.

İKİNCİ DERS, TÜRKMENOĞLU’NDAN
Ak Parti İl Başkanlığı’nda ‘siyaset akademisi’ eğitimleri devam ediyor. Kültür-Turizm İl Müdürlüğü konferans salonundaki dersin ikincisine bu kez Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu ve Genar Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Aktaş katıldı. İl Başkanı Murat Güneştekin, merkez ilçe, kadın ve gençlik kolları üyeleri ilgi gösterdi. Partililere hitap eden Türkmenoğlu: “Siyasetin olmazsa olmazlarını nispeten anlatma gayreti içindeyiz. Hayatımız boyunca bir şekilde insanlarla iletişim içindeyiz. Özellikle Anadolu coğrafyasında çok bilgi birikimi var. Sosyal medyanın özellikle siyasette kullanımı çok önemli. İlk tepkiyi kim verirse ileriki süreci de belirleyecek olan o oluyor. Türkiye’de tartışma platformunu başlatan, gündem konusunu belirleyen de Cumhurbaşkanımızdır. 15 Yıldır insanlar başkanlık sistemine yavaş yavaş aşina oldu. Dayatmalarla bir şeyler yapılamayacağını Türkiye örneklerle gördü. Ülkemiz dayatmaya bağlı toplumsal patlamayı da zamanında yaşadı. Bu eğitimlerdeki amaçlar özellikle sizin hedeflerinizi, varmak istediğiniz neticeleri, izleyeceğiniz neticeleri halka anlatmak, onların onayını almak” dedi.

TÜRKMENOĞLU UYARDI
Konuşmasının son bölümünde il ve ilçelerdeki teşkilatlardan bazı şikayetler aldıklarına da dikkat çeken Türkmenoğlu, şöyle devam etti: “Çok farklı insanlarla karşılaşıyoruz. Siyasetçilerin durumundan faydalanıp, resim çektirip bunu kullanan insanlar var. Halkımız her şeyi görüyor ama özellikle halkımızın bu noktada çok uyanık olması gerekiyor. FETÖ’den yargılanan bazı insanların siyasetçilerle fotoğraf karesi çıktığında ‘Bu da onlardan’ diye söylemler oldu. Hiçbir siyasetçi kendi ile fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşın GBT’sini istemez. Böyle bir imkan yok. Birebir tanımaya ve kefil olma anlamına gelmiyor.  Bu konuda hepimizin duyarlı olması ve çevremizi uyarmamız lazım. Şunu da söylemek istiyorum; gittiğimiz il ve ilçelerde bize şu anlatılıyor. Belirli kesim ve STK’lar ‘Biz burada Cumhurbaşkanını temsil ediyoruz. Direk külliyeye bağlıyız’ diyorlarmış. Arkadaşlar, Cumhurbaşkanın açıkça destek verdiği bir STK yok. Vatanseverse o insanlar, amenna buyursunlar yapsınlar. Ama Bakanlığımızın ve siyasetçilerimizin adını kullanarak bunu yapmasınlar. Sizler de bunu sorgulayın.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim