ÜÇ BAŞKAN PARTİ DEĞİŞTİRDİ
Ak Parti’nin geçen hafta sonu açıkladığı ilçe ve belde belediye başkan adaylarının ardından aday gösterilmeyen Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, CHP rozeti taktı. Yücebağ Belediye Başkanı Atilla Çetinkaya ile Kayapınar Belde belediye başkanı İsmail Koruyan, Saadet Partisi’ne geçiş yapmaya hazırlanıyor. İstifa dilekçesini önceki partilerine veren Çetinkaya ve Koruyan: “Önümüzdeki seçimde başkanlık yarışında olacağız. Daha önce seçildiğimiz parti olan Saadet Partisi’ni kendimize yakın görüyoruz. Hafta sonuna kadar büyük olasılıkla SP’le geçiş yapacağız” dediler. Öte yandan Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar’a, CHP İl Başkanı Hüseyin Yaşar partisinin rozetini taktı.

HDP’DE İLÇE VE BELDE
ADAYLARI NETLEŞİYOR
Batman adaylarını bir süre önce açıklayan HDP, üç ilçe ve iki belde de daha adaylarını açıkladı. HDP’nin açıkladığı yeni adayları şöyle; “Kozluk: Nazime Avcı-Ayhan Eren, Beşiri: Felek Özbek-Mustafa Öztürk, Gercüş: Zeynep Aslan-Abdulkerim Kaya, Bekirhan: Gülistan Sönük-Fırat Karabulut, İkiköprü: Hatice Taş-Osman Karabulut.”

KARABULUT KARAR AŞAMASINDA
Uzun süre Ak Parti’de aktif siyaset yapan Sait Karabulut ise birçok partiden aldığı teklifi değerlendirdiklerini ifade etti. Beşiri ilçe merkezindeki bürosunda taraflarıyla birlikte değerlendirme yaptıklarını kaydeden Beşiri eski Belediye Başkanı Sait Karabulut: “Bazı partilerden teklif alıyoruz ama henüz netleştirmedik. Bugün ya da yarın kararımı açıklayıp, seçime hangi partiyle gireceğimizi açıklayacağız” dedi.  (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim