*Bir dönemin ardından tekrar Sason Belediye Başkanlığı’na seçilen Muzaffer Arslan, 13 bin nüfuslu ilçenin kaderini değiştirecek projelere imza atacaklarını söyledi. Önemli projelerden birinin Şiruh deresini Dikmen Vadisi benzeri projeyle buluşturmak olduğunu belirten Başkan Arslan: “Bu proje sayesinde ilçenin ulaşımı da rahatlamış olacak” dedi.

*Mereto dağı eteğindeki 1900 rakımlı Yiğitler tepesinde konuştuğumuz Başkan Arslan, ilçesinin tanıtımına yönelik projelere de dikkat çekti. Başkan Arslan: “Sason, doğası ile tam bir Karadeniz ilçesi gibi. Bal, çilek, ceviz ve yılın 12 ayı kar’ın kalkmadığı Mereto dağının tanıtımına ağırlık vereceğiz ve turizmde isteğimiz ivmeyi yakalayacağız” diyor.

1900 RAKIMLI TEPEDE SASON
Batman’ın Sason İlçe Belediye Başkanı Muzaffer Arslan ile 1900 rakımlı Yiğitler tepesinde 13 bin nüfuslu ilçenin geleceğine yönelik projeleri konuştuk. Arkamızda 2973 metre yükseklikteki Mereto dağı zirvesinde kar dururken, Yiğitler köyünde yeşilliklerde büyükbaş hayvanların otlandığı ve köylülerin bal üretimine hazırlık yaptığı ortamda Sason için umutlu konuşan Başkan Arslan, palamut ağaçlarının dibinde de objektiflerimize poz verdi. Belediye Başkanı Muzaffer Arslan, kuşbakışı baktığı Sason’u güzel günlerin beklediğini söyledi.

ŞİRUH DERESİNE DİKMEN PROJESİ
İlçe trafiğini rahatlatacak ciddi projelerden birinin Şiruh deresine yansıtacakları Dikmen vadisi projesi olduğuna işaret eden Başkan Arslan, şöyle devam etti: “İlçemize giriş tek bir güzergahtan yapılabiliyor. Bu da maalesef zaman zaman trafiğin tıkanmasına neden oluyor. Şiruh deresine Dikmen vadisi gibi bir proje düşünüyoruz. Taslağı hazır bu projeyi hayata geçirmeye kararlıyız. Bu dereden ilçeye vereceğimiz 3 kilometrelik bir yol, ilçemizin kaderini de değiştirecek. Öncelikli projelerden biri de Şiruh deresidir. Buranın küçük bir Dikmen vadisi olmaması için hiçbir neden yok.”

“SASON-MUŞ YOLU ŞART”
Sason’u çıkmaz sokaktan kurtaracak bir başka projenin de Sason-Muş yolu olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Muzaffer Arslan: “Yıllardır bu proje gündemde ama bir türlü gerçekleşmiyor. Seçim öncesinde de vaatlerimizden biri de bu yoldu. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde projesi hazır Muş-Sason yolunun ihalesinin gerçekleşmesi için çaba gösteriyoruz. 60 kilometrelik yol tamamlanırsa Sason çıkmaz sokaktan çıkmış olur. İlçemiz hem büyür, hem de turistik tesislerin de açılmasına imkan sağlamış olur” dedi.

“TANITIM ATAĞINA KALKACAĞIZ”
Bal, ceviz ve çilek gibi ürünlerinin yanı sıra yılın 12 ayında kar’ın eksik olmadığı Mereto dağının ilçe için önemli bir tanıtım imkanı olduğunu da ifade eden Başkan Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “5 Yıllık süre içerisinde Sason’da tanıtım ağırlıklı faaliyetler yapacağız. Kısa bir süre önce burada ağırladığımız Güney Koreli grup, doğa manzarasına hayran kaldı. Bir de Sason Mereto’ya teleferik projemiz var. Yerli ve yabancı konukları buraya çekebilmek için şimdiden turizm ağırlıklı projeleri planlıyoruz. Ramazan bayramı sonrasında örnek projelere start vereceğiz.”

“ÇİLEĞİ DAHA ÇOK TANITACAĞIZ”
Bal ve ceviz kadar son yıllarda çilekte de Sason’un iddialı bir ilçe olduğunu kaydeden Başkan Arslan: “Çilek üreticileri, ürünlerini gerek yurt içi gerekse de yurt dışına gönderiyor ama bu çalışmaları yeterli bulmuyoruz. Önümüzdeki günlerde çileği çok daha fazla tanıtacak kampanyalar düzenleyeceğiz. Yakın bir sürede 1-2 tır dolusu çileği önce Batman Atatürk Parkına getireceğiz. Herkese çam sakızı çoban armağanı çilek dağıtacağız. Belediye olarak ürünlerimizin tanıtımına hazırlanıyoruz. Karadeniz’i aratmayan bir doğaya sahibiz. Bu zenginliklerimizi ülkemizin dört bir yanına anlatacağız” dedi. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim