** HDK Batman Meclisi ve HDP Batman il teşkilatı, Suriye sınırında yaşanan olaylara dikkat çekti. Basın açıklamasını okuyan HDP Batman İl Başkanı Mahmut Çiftçi; “Qamışlo’dan Nusaybin’e geçerken özel harekat polisleri tarafından üç Rojavalı katledildi. Katliamı kınıyoruz” dedi.


7 SİVİL ÖLDÜRÜLDÜ”
Halkların Demokratik Kongresi Meclisi (HDK) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyeleri, Gülistan caddesi insan hakları anıtı önünde bir araya geldi. BDP İl Eşbaşkanı Serdar Atalay, Rahşan Çarboğa, BDP Başkan aday adayları ile bazı STK temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasını HDP Batman İl Başkanı Mahmut Çiftçi, okudu. Ak Parti’nin Rojava’daki Kürtlerle ilgili tutumunu eleştiren Çiftçi; “Qamışlodan Nusaybin’e geçerken özel harekat polisleri tarafından katledilen üç Rojavalı sivil insanımız için toplandık. Öncelikle bu katliamı lanetliyoruz. Bu kirli savaşın bir tarafı olmak istemeyen Rojava halkı ilk günden itibaren kendi toprağını korumak ve halkının güvenliğini sağlamak için savunmasını oluşturmuş ve devrimini gerçekleştirmiştir. Rojava devrimi başladığından beri bu iradeyi boğmaya çalışan bölgesel ve küresel güçler boş durmamış, El-Kaide, El-Nusra gibi çetelere her türlü desteği sunarak Rojava halkına saldırtmışlardır” dedi.


HÜKÜMETİN KÜRTLERE BAKIŞI…”

Çiftçi, şöyle devam etti; “Rojavaya karşı düşmanca bir tutum içinde olan AKP iktidarı gıda, ilaç gibi en temel insanı yaşam malzemelerini engellemekle kalmayıp, mayınlı, tel örgülü sınırlara utanç duvarları örmektedir. Rojava sınırında duvar örmek Hükümetin Kürd halkına yönelik tutumunu ve barış sürecine yönelik niyetleri bariz olarak ortaya koymaktadır. Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın adeta şova dönüştürdüğü Diyarbakır konuşmasında ‘Qamışlonun derdi, bizim derdimizdir’söyleminin üzerinden yirmidört saat bile geçmeden Qamışlo-Nusaybin sınırında üç sivil insanın infaz edilmesini değerli kamuoyunun vicdanına ve sizlerin takdirine sunuyoruz. Son bir ay içerisinde Rojava sınırında yedi sivil insanın öldürüldüğü gerçeği bu işin ne denli sistematik ve olağan yapıldığının göstergesidir. AKP Hükümeti’ne sesleniyoruz: Rojava’da gelişen demokratik devrime yaklaşımınız tüm Kürd halkına olan yaklaşımınızın en açık göstergesidir. Sınırları insani yardımlara ve ilişkilere açın. El Nusra, El Kaide türevi çetelere lojistik desteği durdurun.”




Editör: TE Bilişim