**22 Yıl önce Batman’da uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden kapatılan eski DEP Mardin Milletvekili Mehmet Sincar’ı, arkadaşları unutmadı. Eski Milletvekilleri Hatip Dicle, Selim Sadak, Nizamettin Toğuç ve Sincar’ın eşi Cihan Sincar, çocuklarıyla birlikte anma etkinliğine katıldı.

SİNCAR’IN DOSYASI AİHM’DE
Kapatılan DEP eski Milletvekilleri Hatip Dicle, Selim Sadak ve Nizamettin Toğuç’un da aralarında bulunduğu kitle, Batman Belediyesi binasından Sincar’ın vurulduğu Bankalar caddesinin bulunduğu Elma sokağına kadar yürüdü. Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel, Batman HDP ve DBP il eş başkanlarının katıldığı anma töreninde konuşan Mehmet Sincar’ın eşi Cihan Sincar: “Eski arkadaşlarımız ve dostlarımız hepsi burada. Maalesef o, resimleriyle yanımızda oldu. Olsun, o’nun bize verdiği onur hepimize yetiyor. Farklı kişiler, o’nun ‘katil’i diye gösterildi. Ancak hala o olay, önümüzde faili meçhul bir cinayet olarak duruyor. Aradan tam 22 yıl sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi dosyayı kabul etti. Daha önce çeşitli bahanelerle dosyayı reddediyordu. 22 Yıl sonrasında tüm ailemizle ilk kez anma etkinliğinde buluştuk” dedi.


TOĞUÇ: “CENAZEMİZİ KİMSE SAHİPLENMİYORDU”
Anma etkinliğine katılan Batman DEP eski Milletvekili Nizamettin Toğuç, şöyle konuştu: “O, dönemde cenazemiz yerdeydi, kimse sahiplenmiyordu. Şimdi milyonlarca Kürt halkı, bu uğurda mücadele verenlere sahip çıkıyor. Gözleriniz arkada kalmasın.” Daha sonra anma töreninde söz alan DBP Batman İl Eş Başkanı Mehmet Candemir, faili meçhul cinayetlerin yaşandığı 90’lı yılları unutmadıklarını belirterek: “Arkadaşlarımız, demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdi. Onlar kalbimizde hep yaşayacak” diye konuştu. Güvenlik önlemlerinin alındığı anma töreninde olayın yaşandığı Elma Sokağı girişine karanfil bırakan kitle, daha sonra sessizce dağıldı.

Editör: TE Bilişim