** Toprak Mahsulleri Ofisi, 4 il’deki 5000 üreticiden 92 bin ton buğday alımı gerçekleştirirken, randevu sırası bekleyen 22 bin ton buğdayı almayı hazırlanan TMO’nun siloları dolup, taştı.

20 GÜNDE 92 BİN TON ALIM
Buğday alımını sürdüren TMO Batman Şube Müdürlüğü, son 20 günde 92 bin ton ekmeklik ve makarnalık buğday alımını gerçekleştirdi. TMO Şube Müdürü Abdurrahman Güneş, Batman, Siirt, Hakkari ve Şırnak illerinden yaklaşık 5 bin üreticiden 58 bin tonu ekmeklik, 34 bin tonunun ise makarnalık buğday alımının yapıldığını söyledi. 22 Bin ton buğdayın daha randevulu sistemle alınacağını  belirten Güneş: “Alımlar 7 Ağustos’a kadar sürecek” dedi.


ÖDEMELER 15-30 GÜN ARALIĞINDA
Toprak Mahsulleri Ofisi’ne ürününü teslim eden üreticinin aldığı TMO bankamatik kartıyla 15 gün içinde ürün bedelini alacağını hatırlatan Güneş, şöyle devam etti: “TMO kartı olmayan üretici ise ürün bedelini 30 günde alacak. Daha önce de ürününü emaneten silolarımıza teslim eden üreticinin çoğu TMO’nun fiyatını tercih etti. Bu yıl alımları ara vermeden sürdürüyoruz.”


ARPA PİYASADA
TMO’nun bu yıl arpadan çok buğday alımına da yöneldiğini kaydeden TMO Müdürü Güneş: “Arpa daha çok piyasada işlem görüyor. Ürettiği arpayı tüccara satmayı uygun gören üreticinin buğday ve mercimeğine talip olduk. Çok sayıda üretici bu yıl buğday ekimine yönelince alımlarımız da buğday ağırlıklı oldu” dedi.

Editör: TE Bilişim