**Cumhuriyet’in 90. kuruluş yıldönümü Batman’da coşkuyla kutlandı. Trabzon’dan ‘Kuzeyin uşakları’ grubu, Horon, Efe, Kars-Kafkas, Ankara misket oyunları ile Batman Halk Eğitim folklor ekibinin damga vurduğu gösteriler öncesi binlerce bayraklı balon küçüklerin akınına uğradı.
**Törende konuşan Vali Yılmaz Arslan; “Bu bölgede uzun yıllardan sonra belki de ilk kez bu kadar huzurlu bir atmosferde Cumhuriyet bayramını kutluyoruz. Silahların gölgesinde değil, barışın getirdiği huzur ve istikrar içinde bayramı kutluyoruz” dedi.


BATMAN’DA BİR BAŞKA BAYRAM
Cumhuriyet’in 90. kuruluş yıldönümü Batman’da renkli manzaralarla geçti. Valilik kavşağındaki kutlamalarda bayrak flamaları taşıyan öğrenciler arasında başörtülü bir bayan da yer aldı. Trabzon’dan ‘Kuzeyin uşakları’ grubu, Horon, Efe, Kars-Kafkas, İzmir-Zeybek, Ankara-misket oyunları ile Batman Halk Eğitim folklor ekibinin birbirinden ilginç gösteri ve oyunları izleyenlerden bol bol alkış aldı. Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Tuğgeneral Uğur Özcan, Başsavcı Muhammed Emre Ejder ile protokol üyelerinin eksiksiz katıldığı bayram törenleri öncesi Turgut Özal Bulvarı güzergahına bırakılan binlerce bayraklı balonu küçük çocuklar kapmak için adeta yarıştı.



VALİ’DEN ‘BARIŞ VE KARDEŞLİK’ MESAJI
Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Vali Yılmaz Arslan’ın çarpıcı konuşmaları bayram etkinliğine damgasını vurdu. Vali Arslan, kronikleşmiş sorunların demokratik yöntemlerle çözülmesinden yana halkın tavrını ortaya koyduğunu söyledi. Vali Arslan, şöyle konuştu; “Bir yıldır bölgemizde silah sesleri duyulmamasıyla analar, babalar ve çocuklar cenazelerin arkasında ağlamamaktadır. Artık geçmişin olumsuzluklarına bir çizgi çekme zamanıdır. Bir bilgenin dediği gibi; ‘Savaşta babalar, çocuklarını toprağa gömer, barışta ise çocuklar babalarını.’ Gelin babalar çocuklarını toprağa gömme acısını yaşatan zihniyete bu coğrafyada ‘dur’ diyelim.”


“SİLAHLARIN GÖLGESİNDEN UZAK BAYRAM”
Vali Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Hiçbir amaç, ideal kazanım anaların ve babaların tek bir gözyaşından daha kıymetli değildir. Medeniyetin beşiği olan bu topraklarda huzuru, bize çok gören zihniyetin artık miladı dolmuştur. Bu bölgede uzun yıllardan sonra belki de ilk kez bu kadar huzurlu bir atmosferde Cumhuriyet Bayramı kutluyoruz. Silahların gölgesinde değil, barışın getirdiği huzur ve istikrar içinde bayram kutluyoruz. Demokratikleşme sürecinde yaşanılan kesintiler nedeniyle ayağımıza vurulan prangalar ve zincirler yüzünden vakit kaybettik. Daha yapılacak işlerimiz var. Ancak gelinen noktayı da görmek gerekiyor.”


YÖNETİCİLERLE HATIRA FOTOĞRAFI
Coşkulu Cumhuriyet bayramının geçtiği Batman’da dereceye giren öğrenciler, ödüllerine kavuştu. Bazı yöneticiler, öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekerken, yöneticiler güzergahta toplanan halkın bayramını da kutladı. Vali Arslan, Belediye Başkanvekili Serhat Temel ve Tuğgeneral Uğur Özcan, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekti.   


Editör: TE Bilişim