* Onlarca işyerinin kapandığı ve yatırımların bir bölümünün askıya alındığı yörede Batman Esnaf Oda Başkanları, "Tekrar eski ortamın oluşması için silahlar susmalı" diyor.

* Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, barış ortamı için esnafın cadde ve sokaklarda sesini yükselteceğini söyledi.


ÇEK-SENETLER DÖNMÜYOR

Ramazan bayramı sonrası olayların başlaması, bölge ekonomisini olduğu gibi Batman piyasası da sarstı. Son 20 günde 60'a yakın işyerinin kepenk indirdiğini belirten Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Kara, "Piyasada tek beklenti silahların susmasıdır. Çek ve senetler karşılıksız çıkıyor. Yatırımların bir bölümü askıya alındı. Esnafımız eski ortama dönülmesi için artık cadde ve sokaklarda 'barış' diye herkese seslenecek" dedi.


SİLAHLAR SUSSUN

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, çözüm sürecinin tıkanmasıyla en durgun dönem yaşadıklarını belirtti. Ramazan bayramı sonrası olayların başlamasıyla ekonominin ciddi sarsıntı geçirdiğine dikkat çeken Kooperatif Başkanı Taş, şöyle konuştu; "Piyasada bir belirsizlik hakim. Esnaf son yılların belki de en durgun günlerini yaşıyor. Kredi çeken esnaf borcunu ödeyemez duruma düştü. Tek beklenti ortamın eski hale gelmesi ve silahların susması."


PİYASADA DURGUN GÜNLER

Piyasanın durgun bir dönemle iç içe olduğunu ifade eden Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Kaplan, "Piyasadaki durgunluk yüzünden esnaf kirasını bile çıkaramaz durumda. Küçük esnaf ödemelerde büyük sıkıntı yaşıyor. Piyasanın beklentisi bir an önce çözüm süreci ortamının gerçekleşmesidir. Siftah yapmayan yüzlerce esnafımız var. Çek ve senetleri karşılıksız çıktığı bir dönemde bazı esnaflar kredi çekebilmek için bankalara başvuruyor" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim