** CHP Milletvekillerinden oluşan heyet, Güneydoğu gezisi kapsamında Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te esnaflarla bir araya geldi. Gündemi değerlendiren CHP Milletvekili Muharrem İnce: “Bu coğrafyada kardeşlik olmalı. Silahla çözüm olmaz. Çatışma ortamı nedeniyle sorunu tartışamıyoruz” dedi.

“78 MİLYONUN PROBLEMİ”
CHP’li Milletvekilleri Muharrem İnce, Tanju Özcan, Yakup Akkaya, Eren Bircan ve Bülent Öz, ‘Güneydoğu gezisi’ kapsamında Mardin’in ardından Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’te esnaflarla bir araya geldi. CHP Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar ve bazı partililerin de eşlik ettiği heyet, antik kentte değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan son sürece dikkat çeken CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce: “Bu coğrafyada güzellikler olmalı, bu coğrafyada kardeşlik olmalı. 35 Yıldır bir problemimiz var. Bu problemi çözmemiz lazım. Bu problem 78 milyonun problemidir. Sadece bir grubun, bir bölgenin sorunu değildir, hepimizin problemidir. Çözüm yeri neresidir, nasıl çözeceğiz? Bir çatışma ortamı sürdüğü sürece konuşma ortamı gelişmiyor. Doğru düzgün tartışamıyoruz, konuşamıyoruz. Önce bunun sona erdirilmesi lazım” dedi.



“SİLAH BİRLEŞTİRMİYOR”
İnce, şöyle devam etti: “Kimlik mi konuşacağız, demokratikleşme mi konuşacağız, özgürlük mü konuşacağız. Bu ortam sona erdirdikten sonra tabi ki bunları konuşacağız. Ama şunu unutmamak lazım ki bir silahlı güç varsa onun muhatabı da devletin silahlı gücüdür. Biz böyle olsun istemiyoruz. Biz masada insanların, Büyük Millet Meclisi’nde meşru yönetimle bu problemi konuşmasının gerektiğine inanıyoruz. Silahla sonuç alınmaz, bakın Kolombiya’ya 52 yıllık bir silahlı mücadele sonucunda anlaştılar. Silah ayrıştırıyor, ölümleri, yürekleri ayrıştırıyor. Kolombiya’da son örneği gördük.” Heyet, daha sonra Batman’dan ayrıldı

Editör: TE Bilişim