İHD’den uyarı!
 
** YSK’nın siyasete müdahalesinin sona erdirilmesinin gerektiğine dikkat çeken İHD; “Kürtlere yönelik polis şiddeti son bulmalıdır” dedi.
 
 
 
 “ŞİDDET SON BULMALI”
 
YSK’nın geri aldığı kararının hukuki dayanaktan yoksun, ağır siyasal sonuçları olan bir karar olduğuna işaret eden İHD Genel Merkezinin açıklamasında; “YSK bu kararıyla “siyaset mühendisliğine” soyunmuş, siyasete doğrudan müdahale etmeye kalkmıştır. YSK, TCK 53. maddeyi uygulayarak almış olduğu yanlış karardan bir an önce vazgeçmelidir. YSK, askerlik belgesini sorun etmemeli, ÖDP’li adayların seçilme yeterliliğini de tanımalıdır. YSK’nın bu kararı bir kez daha Kürtler ve sosyalistler söz konusu olduğunda temel hak ve özgürlüklerin yurttaşlar arasında eşit bir şekilde uygulanması yerine ayrımcılık yapılarak resmi ideolojinin öngördüğü biçimde davranıldığını göstermektedir. Bu karar, Kürt sorununun çözümünde hala yargı içinde güçlü bir direnç olduğunu göstermiştir. YSK’nın böylesi bir hukuk dışı karar alması siyasal iktidarın tutumu ile de ilgilidir. AKP iktidarı sadece kendi siyasal ihtiyaçlarını karşılamış, başta %10’luk seçim barajı olmak üzere antidemokratik düzenlemeleri devam ettirmiştir. İktidarın özellikle Kürtlere yönelik bu dışlayıcı tutumu ve Kürt sorunundaki çözümsüzlük politikası YSK gibi statükocu kurumları cesaretlendirmiştir. YSK müdahalesi yetmezmiş gibi protestolar öldürme amaçlı polis şiddeti ile bastırılmaktadır
 
 
 
 1700 ÇOCUK KAYIP
 
23 Nisan’ı da değerlendiren İHD’nin açıklamasında şöyle denildi; “Türkiye, 23 Nisan’da kutlanacak olan bir yapmacık Çocuk Bayramı’na daha giriyor. Nasıl bir manzarada Çocuk Bayramı kutlanıyor? İHD verilerine göre, 1988 ile 2011 yılları arasında 433 çocuk güvenlik güçleri tarafından öldürülmüş; Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de hala 1700 çocuk kayıp, bulunamıyor. AK Parti iktidarında 2006 yılında değiştirilerek ağırlaştırılan TMK nedeniyle 2006-2010 yılları arasında 6190 çocuk özel görevli ve yetkili ağır ceza mahkemelerinde yargılandı. Adalet Bakanlığı verilerine göre Ocak 2011 itibariyle Türkiye hapishanelerinde toplam 2168 çocuk bulunmaktadır. Bu çocukların 1957’si tutuklu, 211’i hükümlüdür. Hapishanelerdeki çocuk tutuklu oranı % 90’dır. Türkiye’de yaşayan tüm çocuklar ilköğretimde her gün sabah ‘Andımız’ diye bilinen bir ezberi tekrarlayarak derse başlıyor. ‘Andımız’la, her çocuk Türk sayılıyor, başka etnisiteler inkar edilmeye devam ediliyor. Bu da yetmiyormuş gibi, Türk sayılan tüm çocuklar Türk varlığına armağan ediliyor. Irkçı ve milliyetçi resmi politikadan vazgeçilmiyor, ‘Andımız’ ile militarizm kutsanıyor. Bu böyle daha ne kadar devam edecek?”
 
 
Editör: TE Bilişim