DEDAŞ’TAN TASARRUF ÇAĞRISI
Batman’ın da aralarında bulunduğu 6 il’e dağıtım hizmeti veren Dicle Elektrik, klima kullanımı ve tarımsal sulamanın etkisi ile olası dalgalanmalara ve bunun sebep olabileceği kesintilere karşı tüketicilere, ‘Elektriği tasarruflu kullanın. İhtiyacınızın dışında israf etmeyin’ çağrısı yaptı. 13 Ağustos Salı günü 6 ildeki toplam tüketim 96 milyon kWh oldu. Dağıtım şirketi yetkilileri, bu rakamın normalin çok üzerinde olduğuna dikkat çekerken, tüketimin bu denli yüksek olmasını yüksek oranda klima kullanımı ve tarımsal sulamada kullanılan elektrik enerjisinin fala olmasına bağlarken, hedeflerinin tüketicilerin de desteği ile bu süreci kesintisiz aşmak olduğunu açıkladılar.

BATMAN’DA 4.9,
BÖLGEDE 96 MİLYON KWH
Dicle Elektrik yetkilileri, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerine dağıtım hizmeti verdiklerini hatırlatarak şöyle dediler: “Bölgemizde hava sıcaklığının üst düzeye çıkması nedeniyle yoğun şekilde kullanılan klimalar ve tarımsal sulamanın etkisi ile özellikle gündüz saatlerinde aşırı elektrik tüketimi yaşanmaktadır. Tüketim artışı Şanlıurfa, Mardin ve Diyarbakır’da elektriğe dayalı olarak yapılan tarımsal sulama nedeniyle daha fazladır. Öyle ki bölgemizde yıl içerisinde günlük bazda önceki gün 96 milyon kWh ile en yüksek tüketim değerlerine ulaşılmış bulunmaktadır. Yaşanan yüksek tüketimin etkisi ile başta sulama hatları olmak üzere ana iletim hatlarına aşırı yük binmektedir.”

“GÜNDÜZ YERİNE GECE SULAMA YAPIN”
Elektrik dalgalanmalarının yaşanmaması için tüketicilerden duyarlılık bekleyen DEDAŞ yetkilileri: “Dağıtım bölgemizde yaşanan ve yaşanabilecek olan dalgalanmaları en az seviyeye indirmek için tüketicilerimizin ihtiyaçları kadar elektrik kullanmaları, tüketimde tasarruflu davranmaları gerekmektedir. Ciddi bir enerji tüketiminin yaşandığı tarımsal sulama tarafında da çiftçilerimizin mutlaka gündüz yerine gece saatlerinde sulama yapmaları, gündüz yaptıkları sulamayı gece saatlerine kaydırmaları gerekmektedir. Bu, enerji sürekliliği açısından son derece önemlidir. Özellikle sıcakların arttığı bu birkaç gün içinde klimalarda enerji tasarrufuna gidilmesi ve tarımsal sulamanın gece saatlerinde yapılması sistemi rahatlatacak, olası büyük sorunları önleyecektir. Dicle Elektrik olarak, enerji sürekliliğini sürdürmek ve tüketicilerimizin herhangi bir sıkıntı yaşamaması için çaba sarf etmeye devam edeceğiz.” (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim