** Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Pamukçu, sağlık alanında kentin gereksinim duyduğu yatırımlar için çaba sarf ettiklerini söyledi. Dr. Pamukçu: “İlçelerden merkeze, Batman’dan da diğer illere sevklerin olmayacağı bir sistem kurmaya çalışıyoruz” dedi.

 

“SAĞLIKTA İYİYE GİDİYORUZ”

Eski Devlet Hastanesi binasına taşınan Kamu Hastaneler Birliği, sağlık alanında gereksinim duyulan çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Batman Çağdaş yöneticileri Nedim Arslan ve Barış Arslan, Genel Sekreter Dr. Hakan Pamukçu’yu ziyaret ederek, sağlık alanındaki son gelişmeler hakkında bilgi aldı. İlçelerden merkeze, merkezden de diğer illere sevklerin olmayacağı bir sistemi kurmaya çalıştıklarını belirten Pamukçu: “Batman’da neredeyse her branşta doktorumuz var. Türkiye’de sadece 3 mezunu olan Çocuk Alerji uzmanlarından biri kentimizde görev yapıyor. Ayrıca büyük gereksinim duyduğumuz Çocuk Hematoloji ve Onkolojisi Uzmanı da kentimizde hasta kabulüne başladı” dedi.

 

NÜKLEER TIP MERKEZİ KURULUYOR

Kanser vakalarının tanı ve tedavisinde sevklerin önüne geçebilmek için Nükleer Tıp Merkezi’ni de hizmete açacaklarını belirten Dr. Hakan Pamukçu: “Şu anda nükleer tıp hizmetleri sadece özel bir hastanemizde mevcut. Ama biz de 2 ay gibi bir sürede nükleer tıp merkezimizi açacağız. Hastalar artık başka hastane ve illere sevk edilmeyecek” dedi. Bölge Devlet Hastanesi Acil servisinin büyütüleceğine de işaret eden Pamukçu, şöyle devam etti: “Acil servisindeki atıl noktaları değerlendirerek 12 olan müşahede oda sayısını 24’e çıkaracağız. Yurttaşlarımıza kaliteli sağlık hizmeti sunmanın gayreti içindeyiz.”

Editör: TE Bilişim