**Vali Hulusi Şahin, çeşitli toplantılara katılmak ve devam eden kamu yatırımlarını yerinde incelemek üzere Sason ilçesini ziyaret etti.

YÜKSEKOKUL TOPLANTISINA KATILDI
Batman Valisi Hulusi Şahin, ilçe ziyareti kapsamında Sason Meslek Yüksekokulu toplantısına katıldı, yapımı devam eden İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Devlet Hastanesi inşaatının yanı sıra Sevek Mesire alanında incelemelerde bulundu.  Ziyaret sırasında Vali Şahin’e, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Muhammed Şah Yiğit ve Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Afif Çelebi eşlik etti. Vali Şahin başkanlığında Sason Kaymakamlığı toplantı salonunda Sason Meslek Yüksekokulu toplantısı gerçekleştirildi. Geçici olarak Halk Eğitim Merkezi binasında eğitim-öğretim faaliyeti yürüten Meslek Yüksekokulu için yapılacak çalışmaların görüşüldüğü toplantıda, eğitim-öğretim faaliyetlerinin aksamaması için öncelikle uygun bir arsa tahsis ve acil ihtiyacı karşılayacak büyüklükte meslek yüksekokulu binasının yapılması kararı alındı. Toplantının ardından okulun yapılacağı alanda incelemelerde bulunan Vali Şahin, yetkililerden tahsis işlemleri ve binanın yapılması için en kısa zamanda çalışmalara başlanmasını istedi.

‘SEVEK’ TURİZME KAZANDIRILIYOR
Vali Hulusi Şahin, daha sonra Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) destekleriyle Sason Kaymakamlığı tarafından yürütülecek olan Sason İlçesi Doğa Turizmi Canlandırma Projesi ‘Sevek Mesire’ alanında incelemelerde bulunarak yapılacak düzenlemeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.  İlçede doğa turizmini canlandırmak amacıyla hayata geçirilen proje hakkında bilgi veren Kaymakam Özadalı, alanda yapılacak çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaların ardından çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları ve dinlenme alanlarının yapılacağını ifade etti.

İLÇEYE SENTETİK ÇİM SAHA KAZANDIRILIYOR
Daha sonra Spor Toto ve İl Özel İdaresi destekleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ilçede FİFA standartlarında yapılmaya başlanan sentetik çim sahada incelemelerde bulunan Şahin, yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. (Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim