**Batman Eğitim-Sen Şubesi’nin gelenekselleştirdiği ‘5. Şerzan Kurt öykü ödülleri’ yarışmasında ödüle layık görülen eser sahipleri, Yılmaz Güney sinemasında düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

 

** Törende konuşan Şerzan’ın annesi Necla Kurt: “Kaybettiğimiz evlatlarımız, belki biyolojik olarak bizimle beraber değiller ama bu şekilde onları yaşatıyoruz” dedi.

 

 

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Muğla’da 12 Mayıs 2010 yılında polis kurşunuyla yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şerzan Kurt’un anısına Eğitim-Sen Şubesi’nin gelenekselleştirdiği ‘öykü ödülleri yarışması’nda derece giren eser sahiplerine ödülleri verildi. Önceki akşam Yılmaz Güney Sinemasında düzenlenen törende Kürtçe öyküde ‘Qenepe’ adlı eseriyle ödül alan Mahsum Ay, ödülünü Şerzan’ın babası Ömer Kurt’tan, Türkçe dalda ‘Gumgumok’ adlı eseriyle ödül alan Erkan Şemin ise ödülünü Şerzan’ın annesi Necla Kurt’tan aldı.

 

“ANADİLİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Törende söz alan Şerzan’ın babası eğitimci Ömer Kurt, anadile sahip çıkılması gerektiğini belirterek: “Bu anlamlı yarışmayı düzenleyen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Panelist arkadaşlarımız Kürtçe dili için önemli şeyler söylediler. Dilimize ve kültürümüze hizmet etmemiz gerekir. Ne yaparsak yapalım, bizler evimizi birer Kürtçe eğitim okuluna çevirmeliyiz. Kendi ana dilimizle konuşalım, yaşamımız Kürtçe olmalıdır” dedi.

 

“EVLATLARIMIZ ÖLÜMSÜZLEŞİYOR”

Şerzan Kurt’un annesi Necla Kurt da düzenlenen yarışmaların önemine dikkat çekti. Eğitim-Sen’in Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden Muhammed Veysel Atılgan’ın adına düzenlenen resim yarışmasını da önemsediklerini belirten anne Kurt: “Eğitim-Sen’i bu çalışmasından dolayı tebrik ediyorum. Kaybettiğimiz evlatlarımız belki biyolojik olarak bizimle beraber değiller ama bu şekilde onları yaşatıyoruz. Bu tür yarışmalarla ölümsüzleştiklerini düşünüyorum. 10 Ekim’de Veysel Atılgan’ı da kaybettik onun için de bir resim yarışması düzenliyorlar. Bu resim yarışmasında minik eller, büyük yürekleriyle belki barışı öğretecekler. Büyüklerin yapamadığı barışı belki çocuklar getirecektir” diye konuştu. Eğitim-Sen Şube Eşbaşkanı Aziz Turay da yarışmayla hem Şerzan’ın adını hem de Kürt edebiyatına katkıda bulunmayı amaçlandıklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim