*Kısa adı PAK olan Partiya Azadiya Kürdistan tanıtımını resepsiyonla yaptı. MYK Üyesi Feyyaz Ekmen, Batman’daki sert siyaset zeminini yumuşatmak istediklerini ifade etti.

“TOPRAĞIMIZDA SİYASET YAPMAK İSTİYORUZ”

Batman’da örgütlenen Partiya Azadiya Kürdistan, tanıtımını resepsiyonla yaptı. Bazı STK temsilcileri ile Avrupa’daki konukların da katıldığı PAK, tanıtım resepsiyonunu Mezopotamya otelinde yaptı. PAK MYK Üyesi Feyyaz Ekmen, 7 Haziran seçimlerine katılmayacak olan partilerinin önümüzdeki günlerde seçim strajesini belirleyeceğini söyledi. Ekmen, “Artık toprağımızda siyaset yapıp iktidar olmak istiyoruz” dedi. PAK Batman İl Başkanı Aziz Özdemir, konuklarla yakından ilgilendi. Resepsiyona konuklar ilgi gösterdi.

“SİYASET ZEMİNİNİ YUMUŞATACAĞIZ”

Kürdistan bayrakları ile süslenen salonda konuşması ‘Bıji Kürdistan’ sloganları ile kesilen Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık toprağımızda siyaset yapmak istiyoruz. İktidar olmayı hedefliyoruz. Bu topraklar da bu çabanın adı konfederalizm ya da başka bir şey mi olur bilemem. Biz de Yunanlı ve Araplının ‘nasıl ülkemdir’ diyorsa biz de kendi toprağımızda yaşamak istiyoruz. Batman’daki sert siyaset zeminini de yumuşatmanın gayreti içindeyiz.” Ekmen’in ardından PAK Yöneticisi Mustafa Özçelik de konuştu. (İsmail ARSLAN)

Editör: TE Bilişim