** Yaz mevsiminde özellikle hafta sonlarında serinlemek için Dicle nehrine girenleri uyaran Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen: “Kilometrelerce uzunluğundaki alana iki metrede bir uyarı levhası imkansız. Piknik yapan ve serinlemeye çalışan aileleri uyarıyoruz; lütfen burada canınızdan olmayın” dedi.


SON BİR AYDA 4 BOĞULMA
Son bir ayda dört kişinin serinleme uğruna boğulduğu Batman’ın tarihi ilçesi Hasankeyf’ten geçen Dicle nehrine yüzme bilmeyenlerin girmemesini isteyen Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, yerli ve yabancı konukları uyardı. Kilometrelerce uzunluğundaki Dicle nehrinin kontrolünün imkansız olduğunu söyleyen Başkan Kusen: “Dicle havzası, geniş bir alanı kapsıyor. İki metrede bir nehir kenarına uyarı levhası dikmek zor. Serinlemeye gelen ailelere sesleniyoruz; eğlence uğruna lütfen canınızdan olmayın. Tüm uyarılarımız maalesef havada kalıyor” diye konuştu.


UYARILARA ALDIRIŞ YOK
Yaz mevsiminde hafta sonlarında hem Hasankeyf’i görmek hem de Dicle nehrinde serinlemeye çalışan yüzlerce konuğun, tarihi ilçeyi mesken edindiğini belirten Başkan Kusen, şöyle devam etti: “Geçen Pazar ailesiyle birlikte Hasankeyf’e gelen Afganlı bir vatandaşın nehrin karşı tarafına geçtiği esnada Dicle’de boğulması bizi derinden sarstı. Hemen her yıl bu mevsimde henüz hayatlarının baharlarındaki gençlerimizi Dicle’nin sularına kurban veriyoruz. İlçemize gelen konuklarımıza ricada bulunuyoruz; lütfen Dicle’nin derin ve sessiz sularına kendinizi kaptırmayın. Son bir ayda dört kişinin nehirde boğulmasının üzüntüsünü yaşıyoruz.”

Editör: TE Bilişim