KALBİNE YENİK DÜŞTÜ

Uzun süredir kanserle mücadele eden evli ve iki çocuk babası 58 yaşındaki Batmanlı Şerif Bayram, kalbine yenik düşerek aramızdan ayrıldı. Dostları ve  yol arkadaşları arasında ölüm haberi büyük üzüntü yaratan Bayram’ın cenazesi önceki gece İstanbul’dan getirildiği Batman’da babasının mezarının bulunduğu Cezaevi bitişiğindeki eski mezarlıkta sevenleri tarafından toprağa verildi.

ŞERİF BAYRAM KİMDİR?

1957 yılında Kurtalan da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Batman da tamamladı. Lise yıllarında sol fikirlere sempati duydu. İlerici Gençler Derneği (İGD) şube başkanlığı yaptı. Daha sonraki yıllarda TKP saflarına katıldı. Hakkında TCK 142. Maddeden açılan bir dava sonucu 1981 yılında 2,5 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

AĞIR İŞKENCELER GÖRDÜ

Hükmün infazı için Beşiri Cezaevinde iken, 1982 yılında yapılan TKP-İGD operasyonu kapsamında yeniden soruşturulmak üzere Diyarbakır'a sevk edildi. Burada ağır işkencelerden geçti. İkinci kez tutuklanıp Diyarbakır Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Cezaevine ( namı diğer 5 No'lu ) işkence merkezine konuldu. 4 yıl süren yargılama süreci sonunda 8 yıl hapse mahkum edildi.




MÜCADELEDEN KOPMADI
Cezaevi sonrası demokrasi ve özgürlük mücadelesinden hiç kopmadı
1986 yılında Cezaevinden çıktıktan sonra yaşamına İstanbul da devam etti. Bu süre içerisinde demokrasi mücadelesinden hiç kopmadı. Sırasıyla TBKP, 1991 yılında Sosyalist Birlik Partisine ( SBP ) , 1994 yılında ise Yeni Demokrasi Hareketine (YDH) katıldı. 2010 yılında bir grup arkadaşıyla birlikte Demokratik Açılıma Yurttaş Katkısı ve Yeni Anayasa Platformu (YAP) oluşumunda aktif kurucu olarak görev aldı. TÜSTAV’da aktif görev aldı.

SİVİL ANAYASA İÇİN UĞRAŞTI
Sağlık sorunlarına rağmen Türkiye'nin demokratik ve sivil bir anayasaya kavuşması için çok yoğun çaba gösterdi. Çocukluğundan itibaren kalp kapağındaki sağlık problemi ile uğraşırken, son 1,5 yılda da kanser hastalığı ile mücadele etti. Dünya ile hep barışık olan ve yüzündeki gülümsemesi hiç eksilmeyen M.Şerif Bayram 25 Temmuz 2015 tarihinde yaşama veda etti.

Editör: TE Bilişim