** Üç yıl öncesine kadar 3 seranın olduğu Batman’ın Balpınar beldesinin Zorköy ve Yeniköy’lerinde şimdilerde 300 sera kuruldu. Seracılığın yaygınlaşmasında alternatif ürüne destek veren Vali Ahmet Deniz ile Özel İdare Genel Sekreterliğine teşekkür eden Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş: “Batman ovasında seracılık tuttu” dedi.

BATMAN ÜRÜNÜ DOĞU’YA
Batman’ın seracılık bölgesi olarak bilinen Balpınar beldesinin Zorköy ve Yeniköy’lerinde seralarda üretilen tonlarca salatalık, patlıcan ve biber, doğu illeri başta olmak üçere İç Anadolu piyasasında da Pazar buluyor. Üç yıl öncesine kadar sadece 3 seranın bulunduğu Balpınar beldesi çevresindeki köylerde sera sayısının 300’ü aştığını belirten Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş: “Balpınar çevresindeki seralardan yılda 600 ton muhtelif sebze-meyve ürünü elde ediliyor. Üç yıl öncesinde Antalya-Manavgat’a seracılık için gönderdiğimiz çiftçiler gördüklerini uygulayınca yüzlerce aile seracılığa sarıldı” dedi.

ÇİFTÇİ DOSTU YÖNETİCİLERE TEŞEKKÜR
İki yılda 16 Bin ton naylonu seracılara sağlayan Vali Ahmet Deniz ile Özel İdare Genel Sekreterliğine teşekkür eden Oda Başkanı Aydiş, şöyle devam etti: “Seracılığın gelişmesinde çiftçiye her türlü desteği veren Vali sayın Ahmet Deniz ile Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer’e minnettarız. Tarımda gelecek vaat eden seracılık sayesinde yüzlerce kişi ekmeğini organik ürünlerden kazanıyor. Batman’ın organik ürünleri birçok il’de pazar buluyor.”

BATMAN ARTIK 2 ÜRÜNLE YETİNMİYOR
Batman’daki üreticilerin sadece buğday ve hububat ürünüyle yetinmediğini de ifade eden Aydiş: “Fıstıkçılık başta olmak üzere bölgemizde elma, kayısı ve böğürtlen gibi önemli ürünler bu ovada yetişiyor. Alternatif ürün geliştirmede üreticilere destek veriliyor” dedi. Öte yandan Vali Ahmet Deniz’i ziyaret eden Oda Başkanı Aydiş, üreticilerden Ramazan Tufan, Serdin Oğuz ve Adnan Kalkan, yetiştirdikleri ürünlerini sundu. Vali Deniz, üreticileri kutladı. (Barış Arslan)

Editör: TE Bilişim