**Balpınar beldesine bağlı Sekirga köyünde serada üç yıldır salatalık yetiştiren Eyüp Tekin; “Bir dönümlük serada iki günde bir 500 kilo ürün alıyorum. Seracılık zevkli bir iş” diyor.
YILDA 40 TON SALATALIK YETİŞTİRİYOR
Batman’ın Balpınar beldesinde serada salatalık yetiştiren Eyüp Tekin, bir dönümlük serada organik gübre yöntemiyle yılda 40 ton salatalık yetiştiriyor. Mart ayında ektiği üründe Mayıs’ta hasada başladığını belirten salatalık üreticisi Tekin; “Yazlık salatalıkları organik gübreler yöntemiyle bir dönümlük arsamda yaklaşık 40 ton salatalık yetiştiriyorum. İki günde bir serada 500 kilo salatalık topluyorum. Haftada bir ilaçlama ve gübre çalışmalarını aksatmıyoruz. Serada beklenilenin üzerinde verim alıyoruz. Ağustos’un sonuna kadar ürün toplayacağız” dedi.


“ VALİMİZİN DESTEĞİ BİZE YETER”
Segirkalı üretici Eyüp Tekin, son yıllarda seracılıkta adından söz ettiren Balpınar çevresindeki Segirka, Zorköy ve Yeniköy’de onlarca üreticinin tarlasının bir bölümünü seracılığa dönüştürdüğüne dikkat çekti. Vali Ahmet Deniz’in fide ve naylon desteğinde bulunması üzerine çiftçilerin yeni ürünlere yöneldiğini kaydeden Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Valimiz sayın Ahmet Deniz, bu yıl seracılara 200 bin TL civarında naylon desteğinde bulundu. Çiftçinin dostu olan Vali sayın Deniz ve Tarım teşkilatına teşekkür ediyoruz. Balpınar ve çevresi seracılık için ideal bir alan. Seralarda salatalığın yanı sıra domates ekimi de yapılıyor.” (Haber Merkezi)


 

Editör: TE Bilişim