*Son aylarda marka ürünlerin yetiştiği Batman ovası, tarımda iddialı şehir olma yolunda. Böğürtlen ve kinoa ürünlerinin ardından Balpınar çevresinde 200 dönümlük sera alanında organik salatalık ve diğer ürünler üreticilerin yüzünü güldürüyor.

200 DÖNÜMLÜK ALANDA SERA
Batman’ın ‘tahıl ambarı’ olarak bilinen Balpınar Beldesinin Zorköy ve Segırka köyleri, seracılığın merkezine dönüştü. Son dönemlerde böğürtlen ve kinoa gibi değerli ürünlerin yetiştiği Batman ovasında seracılık artık köylülerin umudu oldu. Onlarca çiftçi, seracılığa yöneldi. Balpınar beldesinin köylerinde 200 dönümlük seralarda yetişen salatalık, domates, biber ve patlıcan toplama işinde 500 kişi çalışıyor.

“500 KİLO SALATALIK TOPLUYORUZ”
Zorköy’de 4 yıldır seracılık yapan Eyüp Tekin, iki günde bir 500 kilo ürün topladığını belirterek: “Mayıs’ın son haftasında hasadına başladığımız salatalığa bu yıl iyi fiyat biçiliyor. Yağmurlar serada bitki üzerinde olumsuzluğa yol açtıysa da bu ürün bu yıl prim etti. Salatalığın kilosunu sebze-meyve haline 1.5 liradan satıyoruz. Çiftçi dostu Valimiz sayın Ahmet Deniz’in desteğiyle bu yıl köyde çok sayıda kişi seracılığa yöneldi. Köyün yarısı artık seradan kazanmaya başlıyor” dedi. (Reşat Yiğiz-Abdullah Türeli)

Editör: TE Bilişim