SEL GİTTİ, İZİ KALDI!

24 Bin 200 nüfuslu Batman’ın Kozluk ilçesini basan sel hasara neden oldu. Tepecik, Komando, Yamaçlı, Yukarı Güneşli mahallelerinin kaldırım ve caddelerinde sel’in ciddi hasar oluşturduğunu belirten Belediye Başkanı Veysi Işık, “Garzan çayı kıyısındaki su depolarımız ve kilit taşı imalat atölyemizde de zarar büyük. Yaklaşık 15 milyon TL civarında hasarımız var” dedi. Sel öncesinde ilçe sakinlerini uyardıklarını kaydeden Başkan Işık, “Meteoroloji’den aldığımız uyarı ile küçük çocukların sağanak yağış sırasında dışarda olmamalarını için höparlörle uyardıda bulunduk. Sel sırasında, Allah’a şükür can kalbımız olmadı ama cadde, sokak ve kaldırımlarımız büyük hasar gördü. Hafta sonu 30 kişilik ekiple yaralarımızı sarmaya çalıştık” dedi.

“SU KUYULARI VE ATÖLYE ÇAMUR ALTINDA”

Garzan çayı yatağındaki içmesuyu kuyularındaki dinamoların çalışamaz durumda olduğu için ilçenin bir bölümüne su veremediklerini de kaydeden Başkan Işık, şöyle devam etti : “İlçemiz son 30 yılın en büyük yağışı ile karşılaştı. Yaklaşık 1.5 saat süren sağanak yağış cadde ve sokaklarımızı kullanılamaz hale getirdi. İçme suyu kuyularımız ile kilit taşı atölyesi kullanılamaz halde. Tesislerimizin etrafındaki ihata duvarları yıkıldı. Tonlarca çamurun aktığı atölyemizde kilit taşları, palet ve malzemelerin bir bölümünü sel suları götürdü. Ayrıca çay yatağında dönümlerce ekili mısır alanlarında da ciddi hasar var. Nereden bakarsanız bakın, ilçemiz genelinde 15 milyon TL civarında bir hasar sözkonusu. Şimdi yaraları sarmanın zamanıdır deyip gerekli çalışmalar için kolları sıvadık.”

“ANAOKULU ÇAMUR İÇİNDE”

Kozluk ilçesi Tepecik mahallesindeki Latife Hanım Anaokulu da tamamen sel sularının çamuru altında kaldı. Tepecik Mahalle sakinlerinden Faysal Yaman, öğle saatlerinde sağanak yağışın yağdığı an ilk etapta 100 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü okuldaki çocukları tahliye ettiklerini söyledi. Tonlarca çamurun aktığı okul bahçesine girilemediğini ifade eden Yaman, “Anaokulu’nda şu anda eğitim-öğretim verilemez durumda. Okul zemini kaldırımdan düşük olduğu için sel sularının çoğu bahçede birikti. Çocukları kısa sürede tahliye ettik. Eğer geç kalınsaydı, maazallah istenilmeyen vahim olaylar da yaşanabilirdi. Anaokulunda yeniden eğitim verilebilmesi için tonlarca çamurun tahliye edilmesi gerekiyor” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim