DEMOKRATİKLEŞME SÜRECİNİ ANLATTI
Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’un yeni akademik yılı açılışına davet ettiği İzmir-Tire Kaymakamı Batmanlı Hasan Tanrıseven, ‘15 Temmuz darbe girişimi’, ‘Demokratikleşme süreci’ ve ‘Batman Üniversitesi’nden beklentileri’ni anlattı. Rektör Prof. Dr. Durmuş, üniversite akademik kadrosu ile öğrencilerin katıldığı Batı Raman kampüsündeki programının konuğu Tanrıseven: “Doğup, büyüdüğüm Batman’a beni davet eden Rektör sayın Durmuş ve sizlere teşekkür ediyorum. Bu bilim yuvasının daha da gelişmesi için üzerime ne düşüyorsa yapmaya hazırım” dedi. Akademik yılın açılışında öğrencilere seslenen Rektör Durmuş ise: “Önceki hafta akademik açılışı yapacaktık. Fakat Batman-Mardin sınırındaki 8 şehidimiz için açılışı bugüne erteledik. Öğrencilerden üç isteğim var; çok okumaları, akıl-vicdanlarını hür kullanmaları ve vatan ile millete faydalı olmaları” diye konuştu.

“O GECE SİLAHIMI HAZIRLADIM”
İzmir-Tire’den önce iki yıl süreyle görev yaptığı Alanya’da yaşadığı 15 Temmuz darbe gecesini sinevizyon gösterimiyle öğrencilere anlatan Kaymakam Tanrıseven: “Saat 23.27’de darbeye karşı en erken tweet atan bürokratlardan biriyim. Herkes FETÖ’nün kurduğu paradigmanın çöktüğüne tanık oldu. O gece hiçbir zaman kaygı duymadım. Her şeye hazırdım. Silah kullanmadım ama silahımı hazırladım ve meydanlara çıkıp gereken mesajları verdik. Diyarbakır’da Kaymakamlığım döneminde FETÖ’nün yapısına dikkat çektim, onlarla davalık oldum. Fakat bir gün bu davalardan beraat edeceğimi çevreme söyledim. Allah’a şükür biz bugünleri gördük” diye konuştu.

“BATMAN ÜNİVERSİTESİ İYİ KONUMDA”
Öğrenciler ile bazı konukların sorularını yanıtlayan Kaymakam Tanrıseven, sözlerini şöyle sürdürdü: “Batman Üniversitesi’nden önce fakültenin Batman’da kurulmasına yönelik girişimlerimiz olmuştu. 2007’de kurulan Batman Üniversitesi, şehir için büyük bir ivme. Eğitimin gelişmesi için bölgede en uygun şehirlerden biri de Batman’dı. Nüfusa orantılı olarak Batman’da üniversitede yüzde 25’lik oran iyi düzeyde. Şimdiki öğrenci sayımızın 30 bine çıkması tek arzumdur. Şu anda bölgede en iyi üniversitelerden biri de Batman’dır. 44. Sırada olan Batman Üniversitesi’nin Alanya-Keykubat Üniversitesi’nden de daha iyi konumda.” Daha sonra Rektör Durmuş, Tanrıseven’e plaket takdim etti. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim