** Batman Ak Parti il teşkilatı, yerel medya ziyaretleri kapsamında Batman Çağdaş’ı ziyaret etti. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ak Parti İl Başkanı avukat Akif Gür: “Kurumlarımızın kısır döngü içinde kalmasını istemiyoruz. Şehre katkı sağlayacak projeler üretilmeli” dedi.

**Geçen hafta Belediye ile DEDAŞ arasında yaşanan krize de dikkat çeken İl Başkanı Gür: “Şehir susuz bırakılmamalıydı. İki kurumun da yanlışları var. Ancak ne yazık ki bu durumdan bile siyasi rant elde edilmeye çalışıldı. Yarın-öbür gün olabilecek bir afette kuyularda sorun olursa Belediye’nin şehre su verecek bir planı yok mu?” dedi.

“KURUMLAR YERİNDE SAYMAMALI”
Ak Parti Batman İl Başkanı Avukat Akif Gür, İl Genel Meclis Başkanı Abdulvahap Akbaş, Merkez İlçe Başkanı Avukat Yusuf Bülbül, İl Sekreteri Abdurrahman Sevim ve Yönetim Kurulu üyesi Kadir Şeker, Batman Çağdaş’ı ziyaret etti. Çağdaş yöneticileri ve kadrosuyla bir araya gelen teşkilat üyeleri, gündemdeki konulara dikkat çekti. Kurumlardan kente katkı sunacak projeler üretmelerini beklediklerini ifade eden İl Başkanı Gür: “Kurum ve kuruluşların proje üretmelerini istiyoruz. Kısır döngü içinde kurumlarımız yerinde saymasın. Tasarruf tedbirlerine rağmen ödenek çıkartıyoruz. Tek isteğimiz kurum yöneticilerinin proje üretmeleridir. Şehre katkı sağlayacak projeleri üretmeliyiz. Yeni kütüphanemiz Ocak ayında tamamlanacak. Sağlıkta ise hedefimiz, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile 500 yataklı yeni devlet hastanesine sahip olmaktır” dedi.

“BELEDİYE’NİN B PLANI YOK MU?”
Geçen hafta Belediye ile DEDAŞ arasında yaşanan elektrik krizine dair açıklamalarda da bulunan Ak Parti İl Başkanı Akif Gür, şöyle konuştu: “Bu tamamen DEDAŞ’ın uygulamasıydı. Ak Parti Belediyesi olan Hasankeyf ve Tatvan Belediyesi’nde de elektrik kesintisine gidildi. Borçtan kaynaklı bir durumdu. Ancak Batman’da bu durumdan siyasi rant elde edilmeye çalışıldı. Şehir susuz bırakılmamalıydı. Sorunun aşılması için Milletvekilimizin Bakanlık nezdinde girişimleri oldu. Yarın-öbür gün olabilecek bir afette kuyularda sorun olursa Belediye’nin şehre su verecek bir planı yok mu? 20 Yıldır Belediyeyi yönetenlerin başka bir alternatifi neden yok. Bunları da sorgulamak gerek.” 

“ÇALIŞANLAR MAĞDUR EDİLMEMELİ”
Batman Belediyesi’nde iş akitleri feshedilen işçilerin sorununa da değinen İl Başkanı Gür: “Geçenlerde Belediye’de bazı personellerin iş akitleri feshedildi. İşçilerin mağduriyetleri ortada. Su altı ekibi oluşturulsun diye eğitime gönderdikleri ve dalgıç ekibini kurması istenen antrenörü bile işten çıkardılar. Bu gelişmeler çok üzücü. Bu mağduriyetlere son verilmelidir” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim