**3 ila 6 aydır Batman Belediyesi Sağlık merkezinde tedavileri süren Kobanili üç kadının Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vermesine anlam veremediğini belirten Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir; “Sağlık merkezinden çıkamayacak vaziyetteki Kobanili misafirlerimiz maalesef sedyelerle ifade vermesi düşündürücüdür” dedi.

“DİYARBAKIR’DA DA TEDAVİ GÖRDÜLER”
Kobani’de IŞİD’in saldırısı sonucu yaralanan üç kadının tedavi gördüğü Batman Belediyesi Sağlık Merkezinde sedyelerle Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vermesine tepki gösteren Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir: “Bu hastalarımız Diyarbakır’daki hastanelerde tedavi gördü. Fizik tedavisi süren hastaların şehirde dolaşması mümkün değil” diye konuştu. Önceki akşam Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı TEM ekiplerinin, Sağlık merkezinde ifade için götürdüğü  Busra El Muhammed, Roza Muhyeddin, ve Maha Ali’ye ambulansla eşlik eden Eşbaşkan Özdemir, şöyle konuştu; “Hastalardan biri konuşamayacak durumda. Diğer ikisinin de fiziki tedavisi devam ediyor. Asılsız bir ihbarla konuklarımızın sedyeler üzerinden ifadeye götürülmesi düşündürücüdür.”



SERBEST BIRAKILDILAR
Sağlık Merkezi doktoru Mahmut Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcıları Nasır Taş, Semra Güneş ve Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir’in de eşlik ettiği 17 ila 21 yaş arasındaki Kobanili Busra El Muhammed, Roza Muhyeddin, ve Maha Ali, Bölge Devlet Hastanesinde Adli kontrolden geçti. Daha sonra Ambulanslarla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan 3 Kobanili kadın, serbest bırakıldı. Fizik tedavilerinin devamı için Batman Belediyesine ait Sağlık Merkezine getirilen Kobanili yaralıların tedavilerinin aksaksız sürdüğünü belirten Dr. Mahmut Çiftçi; “Hastamızın tedavileri devam ediyor. Diyarbakır ve Şanlıurfa’daki hastanelerde de tedavi gören bu hastalarımıza imkanlarımız el verdiği sürece yardımcı olacağız” dedi. (Reşat Yiğiz)


Editör: TE Bilişim