** Batman’ın Aydınkonak mahallesinde yaşayan Bitmiş ailesinin minik ferdi Sedat Bitmiş, 8 yıldır yakalandığı ‘Sturge Weber Sendromu’ hastalığı nedeniyle yaşam mücadelesi veriyor.

** Dar gelirli aile Sedat’ın tedavisi için tüm imkanlarını kullanmış ama 125 bin TL’lik yeni masraflar aileyi kara kara düşündürüyor. Çaresiz baba Ahmet Bitmiş: “Oğlum tedavi olmazsa yaşamından olacak. Allah rızası için yardım bekliyoruz” diyor.

“ENGELLİ MAAŞIYLA GEÇİNİYORUZ”
Batmanlı 14 yaşındaki ve orta okul öğrencisi Sedat Bitmiş, yaşam mücadelesi veriyor. 8 Yıl önce yakalandığı ‘Sturge Weber Sendromu’ (ağız ve beyindeki tümör) nedeniyle hayatı kararan Sedat Bitmiş’in en büyük arzusu iyileşip, okuluna devam etmek. 14 Çocuk babası Ahmet Bitmiş, oğlunun tedavisi için 125 bin lira gerektiğini söyledi. Engelli maaşıyla geçinebildiklerini belirten çaresiz baba Ahmet Bitmiş: “8 Yıldır çocuğumu tedavi için Diyarbakır ve İstanbul başta olmak üzere birçok hastaneye götürdüm. Ancak kamu hastanelerinde tedavi olanakları kısıtlı olduğundan bir çare bulamadık. Sedat’ın İstanbul’daki özel bir hastanede tedavi olması gerekiyor. İki yıllık tedavi için 125 bin TL isteniyor. Benim bunu karşılaşacak gücüm yok. Engelli maaşıyla geçiniyoruz. Devlet büyüklerimizden isteğim bize olanak sağlamalarıdır. Oğlum tedavi olmazsa hayatından olacak” dedi.


“İYİLEŞİP, OKUMAK İSTİYORUM”
Orta okul öğrencisi Sedat ise sağlığına kavuşup, üniversite eğitimi almak istiyor. 14 yaşındaki Sedat: “Ben de arkadaşlarım gibi okulumu tamamlayıp, büyüyünce üniversiteye gitmek istiyorum. Hastalığım nedeniyle dışarıya da fazla çıkamıyorum. İyileşip, arkadaşlarımla birlikte oyun oynamak istiyorum” diye konuştu.



STURGE WEBER SENDROMU NEDİR?
Genellikle tek tarafta alnı ve gözü içine alan yüzde kızarıklık tarzında lekeyle aynı tarafta beyin zarlarında kalınlaşma ve beyin üzerini saran anormal damarlar mevcuttur. Bu damarlar zamanla kireçlenir. Beyinde dejenerasyona ve erimeye yol açar. Yerleşim yeri en çok beynin orta ve arka kısımlarıdır. Beyindeki bu hasar orada anormal elektrik akımın oluşmasına yol açacağından yüzde 90 oranında sara hastalığına (epilepsi) yol açar. Yüzde 30 oranında karşı vücut yarısında kuvvet kaybı ve görme alanı kapanması, davranış bozuklukları ve mental geriliğe yol açabilir. 

Editör: TE Bilişim