** İl Seçim Kurulu’nun 15 mahallede güvenlik gerekçesiyle sandıkları taşıma kararına HDP İl teşkilatı tepki gösterdi. Basın açıklamasında konuşan HDP İl Eşbaşkanı Abdulbari Karaağaç: “Alınan bu karar bir anlamda seçmeni cezalandırmaktır” dedi.

        

“İTİRAZ EDECEĞİZ”

HDP Batman İl örgütü, Batman’da ‘güvenlik’ gerekçesiyle 15 mahallede sandıkların taşınma kararına itiraz edecek. HDP il binasındaki basın açıklamasında konuşan İl Eş Başkanı Abulbari Karaağaç, alınan kararla seçmenlerin cezalandırıldığını söyledi. Karaağaç: “Batman merkezde 202 sandık başka okullara taşınıyor. Sandık sayısı yaklaşık 80-90 bin seçmene tekabül ediyor. Sandıkların taşındığı yerlere bakıldığı zaman uzaklık açısından büyük bir eziyet söz konusu. Uzaklık, yaklaşık 10 kilometre civarında. Tüm bunlar şunu gösteriyor; Vali, Emniyet ve Merkez İlçe Seçim Kurulu, ilimize bir ceza kesmiş, seçmenler adeta cezalandırılmıştır. Cezanın nedeni ise 7 Haziran’da ortaya çıkan tablodur” dedi.

 

“HUKUKSUZLUK”
Karaağaç, şöyle devam etti: “Taşınan 1. Merkez mahalleler Pazaryeri, Hilal, Bayındırlık, Petrol, Cudi ve Körik mahalleleridir. ‘Siz HDP’ye oy verirseniz biz de bu şekilde ceza kesiyoruz’ anlamı taşıyor. Bu büyük bir hukuksuzluktur. İkinci seçmen bölgesinde ise Petrolkent, Seyitler, Huzur, Çamlıca, Güneykent, 19 Mayıs, Karşıyaka ve Çay mahalleleridir. Dikkat çekilmesi gereken bir nokta. ‘Varoş’ dedikleri bölgeler mahkum edilmek isteniyor. Burada Yüksek Seçim Kurulu kararı yok, bir Hakim, Vali ve Emniyetin kararı var. Biz bu hukuksuzluğu kabul etmiyoruz, kınıyoruz. Bunun için itiraz başvurusu yapacağız. Hukuksal olarak ne gerekiyorsa girişimlerimiz olacak.”

Editör: TE Bilişim