** Milletvekili aday adaylığı başvurularının 18 Eylül 2015 tarihine kadar süreceğini dikkat çeken Seçim Kurul yetkilileri, Bağımsız adayların 10.500 TL ücret yatırmalarının gerektiğini söyledi.

KÜTÜKLER ASKIDA
1 Kasım genel seçimlerine yönelik takvimde geri sayım başladı. Seçmen kütükleri yarın askıya çıkartılacak. 10 Eylül 2015 tarihine kadar seçmen kütük listelerinde kaydı olmayanların, bir ilçeden bir başka bir ilçeye ya da başka bir mahalleye nakil yapmak isteyen aile reisinin kendi adına kayıtlı elektrik, su ve doğalgaz faturasıyla Nüfus Müdürlüğüne başvurmasının gerektiğini belirten İl Seçim Kurulu yetkilileri: “Adres beyan formuyla birlkte seçmenler, il seçim kuruluna başvurup kayıtlarını güncelleştirebilirler. 10 Eylül tarihinden sonraki müracaatlar göz önüne alınmayacak” dediler. Seçmen kütüklerinin mahalle muhtarlıklarında askıya çıkartılacağı belirtildi.

ADAY ADAYLIĞI 18 EYLÜL’E KADAR
Dün mesai saati bitimine kadar kamu kurum ve kuruluşlarda görev yapanların adaylık başvurusu için istifa etmesinin gerektiğini hatırlatan Seçim Kurulu yetkilileri, şöyle konuştular: “18 Eylül 2015 tarihine kadar aday adaylığı başvurusu yapılabilecek. Bağımsızların 10 Bin 500 TL ücreti Maliye’ye yatırmaları gerekiyor. Şu ana kadar aday adaylığı için henüz başvuru yapan olmadı.” Bu arada Batman merkezde 235 bin, il genelinde de 315 bin seçmenin bulunduğunu belirten yetkililer: “1 Kasım’daki seçim için ciddi bir artış söz konusu değil” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim