** Batman Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde Başkan adayı olan işadamı Osman Nasıroğlu, işadamları, bazı STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Programda konuşan Nasıroğlu: “Bir aksilik olmazsa Oda seçimleri 1 Nisan’da yapılacak. Malumunuz seçimler ertelenmişti. Şimdi geldiğimiz noktada gerek eş-dost yorumları, gerekse işadamlarımızdan aldığım geri dönüşümler noktasında son derece destek gördüğümüzü söyleyebilirim. Artık daha güçlüyüz” dedi.

“BATMAN İÇİN SEFERBER OLACAĞIZ”
Batman İçin Birlik Grubu Başkan adayı eski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Nasıroğlu, ekibiyle birlikte Mado’da düzenlediği toplantıda işadamları, STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Yaklaşık 200 konuğun katıldığı programda konuşan Osman Nasıroğlu: “Batman İçin Birlik Grubu, Batman’ın bütün farklılıkları renklerini içeren geniş bir yelpazedir. Bu geniş yelpazeden gelen arkadaşlarımızla Batman’ın kalkınması için birlik olduk. Bir aksilik olmazsa Batman Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri 1 Nisan’da yapılacak. Seçimlerin şimdiden işadamı, esnaf ve sanayicilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Biliyorsunuz ki; seçimler ertelenmişti, önceki seçim çalışmalarımızda seçmenlerin desteklerini almayı başarmış pozitif bir kampanya yürütmüştük. Şimdi geldiğimiz noktada; gerek eş dost yorumları, gerekse işadamlarımızdan aldığım geri dönüşümler noktasında son derece destek gördüğümüzü söyleyebilirim. Artık daha güçlüyüz” dedi.

“BATMAN’A 26 MİLYON TL
HİBE KAZANDIRDIK”
İki yıllık başkanlık dönemine birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirten Nasıroğlu, şöyle devam etti: “İki yıllık bir süreçte ürettiğimiz projelerle, hizmetlerimizle, merkezi finans biriminden TOBB’dan, AB’den aldığımız hibelerle yaklaşık 26 Milyon TL’yi hibe olarak Batman’a kazandırdık. TOBB’nin hibe ettiği kaynakla 16 derslik Anadolu Lisesi ve 200 kişilik kız öğrenci yurdu ve spor kompleksi yaptırıldı. Yine işadamlarımızın, sanayicilerimizin ithalat-ihracatı için ABİGEM’i kurduk. 250 Bin euroluk bir proje ile BATSO’nun 40 yıllık arşivinin elektronik ortama geçmesini, üyelerimizin Oda’ya gelmeden, zahmet etmeden kendi ofislerinde belgeleri ücretsiz olarak alabilme imkanını sağladık. Bunu da BATSO’da görevimin bitmesine yakın bir dönemde Yunanistan’ın İskeçe Ticaret Sanayi Odası ile ortak yaptık. Çünkü o hibeyi alabilmemiz için AB’ye bağlı herhangi bir TSO ile ortak olmamız gerekiyordu. Birileri bu projeleri kendilerinin yaptığını söylese de o proje benim döneminde gerçekleşmişti.”

“MESLEK GRUPLARINI 21’E ÇIKARACAĞIZ”
Göreve geldikleri takdirde Ticaret ve Sanayi Odası’nda meslek sandık gruplarını 7’den 21’e çıkaracaklarını da kaydeden Başkan adayı Osman Nasıroğlu: “Yeniden yönetime gelirsek ilk önce TSO’nun meslek gruplarını 7’den 21’e çıkarmayı hedefliyoruz. Her sektörün ayrı ayrı sandığı olacak. Bu şekilde tüm meslek gurupları yönetimde temsil edilmiş olacak. Daha önce lobi faaliyetlerini yürütmüştük. Bu faaliyet yine devam edecek. Kadın ve genç girişimcilerinin önünü açacağız. Ayrıca TSO’da ‘beyaz masa’ açacağız ve masada eğitimli personel olacak. Kentin sorunlarına daha hızlı çözüm bulabilme adına böyle bir birim oluşturmayı düşünüyoruz. Daha önce İstanbul ve Erbil Ticaret Sanayi Odaları ile kardeş oda olmuştuk. Kayseri ile de aynı şekilde kardeş oda olmuştuk. Bölge odalarıyla işbirliği içerisinde ilimizin faydasına ne varsa onun için çaba göstereceğiz. Nitelikli fuarlar düzenleyerek, Batman tanıtımına yönelik, işadamlarının daha çok pazara sahip olabilmesi adına fuarlar düzenleyeceğiz” diye konuştu. (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim