** HDP ve DBP İl Eşbaşkanları, basın açıklamasıyla partilerine yönelik saldırılara dikkat çekti. İl Eşbaşkanları: “Partimize Türkiye genelinde 100’ü aşkın saldırı olmasına rağmen provakatif tuzaklara düşmedik. Ülkeyi kaosa sokup, mutlak iktidarlarının devamını sağlamaya çalışıyorlar” dediler.

SALDIRILARA TEPKİ
Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanları ortak basın açıklamasıyla partilerine yönelik saldırılan gün geçtikçe arttığını belirttiler. HDP İl örgütü binasındaki basın açıklamasına HDP PM üyesi Osman Ergin ve HDP Batman Milletvekili adayı Saadet Becerikli de destek verdi. Açıklamayı okuyan HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Abdullah Yıldız: “Seçim günü yaklaştıkça ve partimizin politikiları halk nezdinde karşılık bulmaya başladıkça, HDP’nin baraj sorununun ortadan kalktığını gören AKP ve onun karanlık gücü kimi besleme evreler saldırı dozajını artırmaya başladılar. 12 Yıldır ülkeyi büyük bir riyakarlık ve iki yüzlülükle yöneten AKP, partimiz tarafından maskesinin düşürülmesi ile halkı kandıracak yalanlar bulamadığından direk partimize saldırarak ülkeyi bir kaosa sokup mutlak iktidarının devamını sağlamaya çalışmaktadır” dedi.

“ÇATIŞMANIN İÇİNE ÇEKMEK İSTİYORLAR”
Batman’da da son günlerde parti çalışmalarına yönelik saldırıların arttığını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti: “İlimizde son günlerde partimize ve çalışanlarımıza yönelik provakatif saldırılar-tacizler geliştirilmeye çalışılmaktadır. Parti bayraklarımızın kesilmesi, bilboardlarımızın karalanması, seçim lokallerimizde çalışan üyelerimizin tehdit edilmesi bu saldırılardan birkaçıdır. Son olarak basın muhabiri bir kadın çalışanın tehdit edilmesi bu saldırıların vardığı alçaklığı ortaya koymaktadır. AKP devletinin ve derin uzantılarının ısrarlı bir şekilde partimize yönelik çirkin saldırıları bizleri yıldıramayacağını çok iyi biliyorlar. Amaç yıldırma olmadığına göre partimizi çatışmanın içine çekmeyi hedefledikleri açıktır.”

“SEÇİM GÜVENLİĞİ ALINMALI”
Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı: “Eş Genel Başkanlarımızın da ifade ettiği gibi Biz’ler özgür yaşam ve onurlu barış tutkumuzdan asla vazgeçmeyeceğiz. Biz’lere saldırarak kaos ortamı yaratmaya çalışanların hesaplarını boşa çıkaracağız. Seçime dek bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir moral ve azimle çalışmaya devam edeceğiz. Seçim günü de oylarımıza sahip çıkmak ve hırsızlıkları tescillenmiş olanların oylarımızı çalmaması için her türlü önlemi alacağız. Son olarak partimize ve çalışanlarımıza bu alçakça saldırıları şiddetle kınıyoruz. Buradan devletin ilgili birimlerine çağrıda bulunuyoruz; seçim çalışmalarına yönelik saldırıları önlemek anayasal ve yasal görevinizdir. Sizleri görevinizi yapmaya çağırıyoruz.”

Editör: TE Bilişim