**Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir, sosyal medya üzerinden kendisini hedef alıp linç kampanyası yürütenler hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

 
**Linç kampanyasının bir çete tarafından organize edildiğini belirten Eş Başkan Özdemir; “Biz bu ülkeye hep beraber barışı getireceğiz ve buna inanıyoruz. Savaş çığırtkanlığını yapan insanların inadına barış diyoruz” dedi.

CUMHURİYET SAVCILIĞINA DİLEKÇE
Son günlerde ülke genelinde basın yayın ve sosyal medya üzerinden HDP’lilere yönelik başlatılan hedef gösterme, iftira, karalama ve linç kampanyasının son hedefi Batman Belediyesi Eşbaşkanı Sabri Özdemir oldu. Çeşitli sosyal medya hesaplarından hızla yayılan ve “HDP’li Batman Belediye Eşbaşkanı Sabri Özdemir ve adamları şehirde kahveleri gezip halkı ayaklanmaya çağırıyor” twitleri atanlar hakkında Eşbaşkan Özdemir Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Avukatlarıyla birlikte adliyeye giden Eşbaşkan Özdemir, suç duyurusunu içeren dilekçeyi Cumhuriyet savcılığına teslim etti.
 
“ÇETE TARAFINDAN ORGANİZE EDİLİYOR”
Eşbaşkan Özdemir, son günlerde HDP’ye yönelik saldırılara dikkat çekti. Özdemir, şöyle konuştu; “Türkiye genelinde yapılmak istenen oyunlar, yeni bir siyasi soykırım süreci başlatılmak istendiği açık bir şekilde ortaya koyuyor. Belli bir merkezden belli odaklar tarafından adeta düğmeya basılarak, sosyal medya üzerinden özellikle satın alınmış bazı kalemler tarafından bizler, özellikle seçilmişler hedef gösterilerek bir iftira ve linç kampanyasının hedefi haline getirilmek isteniyoruz. Fatih Tezcan isimli kendini gazeteci olarak tanıtan şahıs tarafından önceki geceden beri hakkımızda yalan, yanlış, iftiraya dayalı haberler yapılıyor. Tabi sadece Fatih Tezcan adlı şahıs ile sınırlı değil, bu saldırı ve linç kampanyası organize edilmiş bir çete tarafından yürütülüyor. Bu linç kampanyasında biz seçilmişleri hedef göstermeleri anlaşılır gibi değil. Biz de bu linç ve iftira kampanyasına karşı Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.”
 
“POLİS ORANTISIZ GÜÇ KULLANDI”
Kendilerini hedef gösterenlere yönelik  suç duyurusu dilekçesini savcılığa teslim ettiklerini belirten Eşbaşkan Özdemir, şöyle devam etti; “Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağını umut ediyoruz. Tabi hassas bir süreçten geçiyoruz. Yığınla gözaltı var. Alakalı, alakasız insanlar gözaltına alınarak sindirilmek isteniyor. Halkın demokratik müdafaa, savunma protesto hakkını elinden almaya çalışıyor şu anki polis yetkilileri. Önceki akşam çok masumane bir şekilde yapmak istediğimiz barışı talep eden basın açıklamamıza dahi tahammül edemeyerek konuşmamıza izin vermeden halkın üzerine tazyikli su sıkarak ve gaz bombaları atarak halkı dağıtma yolunu seçmiştir. Polis orantısız güç kullandı. Biz bu tür baskıları kınıyoruz, lanetliyoruz.”

“BARIŞ İNADIMIZ SÜRECEK”
Belediye Eş Başkanı Özdemir, savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı inadına ‘barış’ diyeceklerini söyledi. Özdemir; “Barışa olan arzumuzu ve özlememizi buradan haykırıyoruz. Barışa inanıyor ve barışın kazanacağını biliyoruz. Bunun da ancak halkımız demokratik tepkilerini ortaya koyarak elde edeceğimizi bildiğimiz için de bütün halkımıza buradan tekrardan çağrıda bulunmak istiyorum; demokratik tepkimizi ortaya koyalım, savaşı istemiyoruz. Biz bu ülkeye hep beraber barışı getireceğiz ve buna inanıyoruz. Savaş çığırtkanlığını yapan insanların inadına barış diyoruz, biz onlara inat bu barışı sağlayacağız” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim