** Son iki yılda Batman’a yerleşen Suriyeli 15 bin sığınmacıya Batman’da 522 bebek daha eklendi. Geçen yıl 184, bu yılın ilk 8 ayında da 338 Suriyeli çocuk gözlerini Batman’da dünyaya açtı.

DOĞURGANLIKTA ARTIŞ
15 Bin Suriyeli sığınmacının yerleştiği Batman’da, son iki yılda Suriyeli kadınlarda doğurganlık oranı yükseldi. Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne geçen yıl başvuran 1.772 kadının polikliniklerde ücretsiz tedavi edildiğini belirten Hastane Yöneticisi Dr. Halit Demir: “Geçen yıl Suriyeli kadınlardan 116’sı normal doğum yaptı. 68’i ise sezaryenle doğum gerçekleştirildi. Hastanede tedavi gören çocukların sayısı ise 350’ye ulaştı” dedi.

ÜCRETSİZ TULUM VERİLİYOR

Bu yılın ilk 8 ayında ise Suriyeli 4.440 kadının polikliniklerde hizmet gördüğüne dikkat çeken Demir, şöyle devam etti: “Çocuk hasta sayısında da ciddi artış oldu. 4.812 çocuğa ücretsiz hizmet verildi. Ayrıca hastanemizde normal doğum sayısı 220’yi buldu. Sezaryen sayısı ise 111’e çıktı. Son iki yılda toplam 522 Suriyeli bebek Batman’da dünyaya geldi. Valilik ve kendi imkanlarımızla Suriyeli bebeklere ücretsiz tulum veriyoruz.”

Editör: TE Bilişim