**Kuyubaşı TOKİ’de oturan 39 yaşındaki Murat Suna, eşi Gülseren Başaran Suna ile birlikte düğüne gideceği sırada kimliği belirsiz üç kişinin sallama bıçaklı saldırısına uğradı.
**Şah damarına isabet edilen kesici aletin darbesiyle kanlar içinde yere yığılan evli bir ve çocuk babası Suna, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

DURAKTA SALDIRIYA UĞRADI
Güvenlik sorunun yaşandığı yeni yerleşim birimi olan Kuyubaşı (Yenişehir) TOKİ semtinde önceki akşam eşiyle, bir yakınının düğününe gideceği sırada kimliği tespit edilmeyen üç kişinin ‘sallama bıçak’lı saldırıya uğrayan 39 yaşındaki Murat Suna, hayatını kaybetti. Olay önceki akşam 19.30 sıralarında Kuyubaşı TOKİ mahallesi girişindeki yolcu durağında meydana geldi. Eşi Gülseren Başaran Suna ile kuzeninin düğününe gitmek istediği sırada Suna, yolcu durağında kimlikleri tespit edilemeyen üç kişinin sözlü saldırısına uğradı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine eşinin gözü önünde kesici aletin boğazına isabet ettiği talihsiz evli ve bir çocuk babası Suna, kanlar içinde yere yığıldı.



OLAY YERİNDE YAŞAMINI YİTİRDİ
Boynuna isabet eden sallama bıçak darbeleriyle olay yerinde yaşamını yitiren Suna, daha sonra özel hastane ile Batman Bölge Devlet hastanesine kaldırıldı. Gözleri önünde eşi öldürülen Gülseren Suna ile olayı sonradan duyan yakınları hastane bahçesinde ağıt yaktı. Eşini düğüne gidecekleri sırada kaybeden Gülseren Suna, sinir krizleri geçirdi. Otopsi için dün Diyarbakır’dan getirilen Murat Suna, aile mezarlığının bulunduğu Erköklü köyünde gözyaşları arasında toprağa verildi. Eşkali belirlenen saldırganın yakalanması için Cinayet Masası ekipleri, harekete geçti.


TOKİ SAKİNLERİNDEN EYLEM
Güvenlik sorunun yaşandığı Kuyubaşı (Yenişehir) TOKİ sakinleri, daha önce de benzer olayların yaşandığı semtte önlem alınmasını istediler. Yolcu durakları ile TOKİ ve şehir arasındaki güzergahta özellikle karanlığın çökmesiyle tinerci bir grubun semt sakinlerine korkulu anlar yaşattığını belirten TOKİ sakinleri; “Daha önce benzeri olaylar yaşanmıştı. Eşiyle birlikte düğüne gitmek istediği sırada Murat’ın başına böyle bir olayın gelmesi tek kelimeyle ürkütücüdür. Karanlık çöktüğü an da yüzlerce kişinin yaşadığı bir bölgede eğer tinerciler korku salıyorlarsa güvenlik nerede? Kuyubaşı TOKİ bölgesine mutlaka karakol ya da caydırıcı niteliğinde devriye ekipleri bulundurulmalıdır” diye konuştular. 

Editör: TE Bilişim