**Batman kent merkezindeki kar, yağmurla birlikte erirken, beyaz esaret Sason ve diğer ilçelerde etkisini sürdürüyor. İlçeyle bağlantısı kesilen köy ve mezra sakinlerinin imdadına paletli ambulans ve karla mücadele ekipleri yetişiyor.

KIRSALIN HIZIR SERVİSİ!
Yer yer kar kalınlığının bir metreyi bulduğu Batman’ın Sason ilçesinde, teyakkuzda olan Özel İdare karla mücadele ekipleri, hızır servis gibi kırsaldakilerin imdadına yetişiyor. Kar yağışının bir metreyi bulduğu Koçkaya ve Yolüstü köy yollarında mahsur kalan bazı araçlar, karla mücadele ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı. İhbarları anında değerlendirdiklerini söyleyen Özel İdare şantiye ekip görevlileri; “Kırsaldaki ihbarları anında değerlendiriyoruz. Geceli-gündüzlü çalışıyoruz. Yolda mahsur kalanların adeta can simidi gibiyiz” dediler.


PALETLİ AMBULANS...
İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı paletli ambulans, seyyar hastane gibi. Sason ilçesine bağlı Dere içi köyü ile Çakırpınar’ın Vantuz mezrasında doğum sancısı çeken iki kadının, imdadına zamanında yetişen ilçe şantiye ekiplerine Kaymakam Tekin Dündar teşekkür etti. Ekiplerinin acil vakalara zamanında yetiştiğini belirten Kaymakam Dündar; “Kırsalda büyük bir fedakarlık örneği gösteren karla mücadele ekiplerine teşekkür ediyoruz. Asılsız ihbarların yapılmamasını istiyoruz. Kar’ın yoğun olduğu köy ve mezralarda sürekli köylülerle irtibat halindeyiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim