**Gözaltıların sıçradığı Batman’ın Sason ilçesinde Jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda iki köy muhtarının da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı.
2 MUHTAR GÖZALTINDA
Batman İl Jandarma Komutanlığı ve Sason İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince dün  erken saatlerde Sason merkez ve iki köye eş zamanlı operasyon düzenledi. Sason ilçesinin Karamış köyü muhtarı Şerif Acet ile Kilimli köyü muhtarı Şevket Argıç'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Gözlem altına alınanların ifadeleri alınmak üzere Sason İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.
DBP’DEN GÖZALTILARA TEPKİ
Kozluk ilçesinde yapılan operasyonda M.Ş.A, Y.I, Ö.F.I, C.I, ve S.T. olmak gözaltına alınanlar Emniyetteki sorgulamalarının ardından serbest bırakıldı. Kozluk  DBP ilçe Başkanı Diyadin Boral, Parti üye ve gençlik kollarına yönelik başlatılan eş zamanlı gözaltı operasyonlarına tepki gösterdi.
“SAVAŞ POLİTİKALARINA GEÇİT VERMEYECEĞİZ”
Operasyonlarının biran önce sona erdirilmesi için çağrıda bulunan Boral; "Hafta başından itibaren ülkenin birçok il ve ilçelerinde Partimiz gençlik oluşumu ve üyelerimize yönelik yıldırma, gözaltına alma gibi baskılar uygulanmaktadır. IŞİD'e operasyon adı altında partimize ve tabanına yönelik gerçekleştirilen bu operasyonlara ve sürdürülen savaş politikalarına geçit vermeyeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim