**Sason Belediye Başkanı Cuma Uçar, 11 bin nüfuslu ilçeye hayat verecek Sason-Muş yolunun Karayolları Genel Müdürlüğü’nce programa alındığını söyledi.

**60 Kilometrelik yolla birlikte imar, altyapı-üst yapı kanalizasyon arıtma şebekesinin tamamlanmasıyla ilçenin nefes alacağını kaydeden Başkan Uçar; “Yeni bir parkı da Kaymakamlık-Özel İdare’nin desteğiyle açıyoruz. İlçeye cazibeli su getireceğiz” dedi.

“BELEDİYE KURUMSALLAŞTI”
2014 Yerel seçimde Sason Belediye Başkanlığına seçilen Cuma Uçar, Belediye’yi bireysel sorunlardan arındırdıklarını kaydetti. Belediye’nin son üç yılda kurumsal kimliğe kavuştuğunu ifade eden Başkan Uçar, ilçede yaptıkları köklü değişimleri Batman Çağdaş’a anlattı. Özel İdare ve Kaymakamlığın desteğiyle yeni bir parkı hizmete açtıklarını belirten Başkan Uçar; “11 bin nüfuslu Sason’da su sıkıntısına köklü çözüm gelecek. İlçe dışında 10 kilometrelik kaynak sudan getireceğimiz su saatte 600 ton cazibe içme suyu ile ilçenin 50 yıllık su gereksinimi karşılanacak. İller Bankasının ihale aşamasına getirdiği bu projeyle Sason bol suya kavuşacak. 27 Mahallenin olduğu Sason’da 50 bin metrekarelik alanı kapsayan cadde ve sokaklarımız parke taşıyla kaplandı. Caddelere 4 kilometrelik asfalt serimi yapıldı” diye konuştu.
“40 YILDIR İMAR PLANI YOKTU”
İlçede 40 yıldır imar sorunun yaşandığına da işaret eden Başkan Uçar, şöyle devam etti; “Sason’un imarında köklü bir tadilata gidiyoruz. Bazı sokaklar imarda gözükmüyor. Yeni imar çalışması tamamlanmak üzere. İlçe haritası şekilleniyor. Yakın bir sürede imara yönelik köklü bir tadilata gireceğiz. Yıllardır ilçedeki yapılar izinsiz ve ruhsatsız yapılıyordu. Yeni imar planıyla Sason gerçek kent kimliğine kavuşmuş olacak.”


“4 ÖNEMLİ PROJE ÜZERİNDE DURUYORUZ”
Kanalizasyon-atık arıtma tesisi, alt-üst yapı, Batman Üniversitesi bünyesinde yüksek okul ve dağcılık turizmine yönelik projelerin takipçisi olduklarını söyleyen Başkan Uçar; “Üzülerek söylemek gerekirse ilçenin yığınla birikmiş sorunu var. Bu sorunların önceliklerinin bitirilmesini planlıyoruz. 3 Yıla bir çok şeyi sığdırdığımıza da inanıyorum. Batman Üniversitesi bünyesinde Sason’a Ziraat-Arıcılık Fakültesinin açılması için Batman Üniversitesine resmen başvurduk. Rektör sayın Aydın Durmuş’un desteğiyle kısa sürede ilçemize Yüksekokul açmayı da hedefliyoruz. Çünkü Sason balının daha iyi pazarlanması için Arıcılık Fakültesinin ilçemize açılması bir gereksinimdir” dedi.
SASON-MUŞ KARAYOLU ŞART
Batman Milletvekili Ataullah Hamidi başta olmak üzere Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’ten de 60 kilometreyi bulan Sason-Muş karayolu projesinin de takipçisi olduklarını belirten Başkan Cuma Uçar; “İlçemizi çıkmaz sokaktan kurtaracak Sason-Muş yoludur. Bu yol güzergahı açıldığında Sason canlılık kazanacak. Bu yol güzergah sadece Sason’a değil, çevredeki yerleşim birimlerine de hayat verecek. Milletvekilimiz sayın Hamidi’nin yol projesine verdiği desteğe teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


BAL-CEVİZ FESTİVALİNE DOĞRU
Sason’da 5000’nin üzerinde arı kovanının olduğuna da dikkat çeken Başkan Cuma Uçar, sözlerini şöyle sürdürdü; “İlçemizin marka ürünü bal, ceviz ve çilek için de Eylül’ün ilk haftasında festival düzenlemeyi kararlaştırdık. Festival kapsamında bir de Mereto dağı koşusu düşünüyoruz. Batman Üniversitesi ile birlikte ‘Mereto koşusu’ adı altında uluslararası bir turnuvaya yönelik çalışmalarımız sürüyor. Dağcılık turizminde neden Sason ses getirecek organizasyonlar yapmasın. Keşke Belediye’de bugüne kadar bireysel istekler yerine genel sorunlara yönelik çalışmalar yapılsaydı. Biz önümüze bakıyoruz. Sason’u artık güzel günler bekliyor.” (Haber Merkezi)

 

Editör: TE Bilişim