** Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Yankılı köyündeki sulama göletinde boğulan 5 kız çocuğu, Şeyh Halil ziyaretinde binlerce kişinin katılımıyla gözyaşları arasında toprağa verildi. Kübra ile Sevda Yaman kardeşlerin sudan sarılı vaziyette çıkarılışı yürekleri sızlattı.

** Kübra ve Sevda Yaman kardeşlerin acılı babası Nesip Yaman, cenaze töreninde sinir krizleri geçirdi. Fenalaşan acılı baba; “11 Çocuğum var. Kübra bir yana onlar bir yanaydı. Bu yıl Spor Lisesi’ni kazanmıştı. Atletizmde derecesi olan kızım Sevda ve Kübra’yı kaybetmenin acısını yaşıyorum” dedi.

4’ÜNÜN MEZARI YAN YANA

Batman’ın Kozluk ilçesine bağlı Yankılı köyünde önceki akşam girdikleri sulama göletinde boğularak yaşamlarını yitiren ortaokul öğrencileri, yan yana toprağa verildi. Kozluk ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Şeyh Halil türbesinde toprağa verilen öğrencilerin cenaze törenine Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Yaşa, siyasi parti yöneticileri ve kalabalık bir topluluk katıldı. Yankılı Ortaokulu 9. Sınıf öğrencisi Rozin ve Cansel ile Kozluk Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerinden 8. Sınıfı başarıyla bitiren Kübra ve 5. sınıf öğrencisi kardeşi Sevda Yaman yan yana toprağa verildi.

ABLASININ YANINA DEFNEDİLDİ

İki hafta önce bayram tatili için Antalya’dan yakınlarının yanına gelen 15 yaşındaki Halime Yaman ise ablası Günaydın’ın türbedeki mezarının bitişiğine defnedildi. Çocukları kurtarmak için elbiseleriyle suya giren Halime’nin babası Süleyman da mezarlıkta fenalık geçirdi.

ATLETİZMDE DERECE YAPMIŞTI

Kozluk Kız Yatılı Bölge Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerinden Kübra Yaman’ın bu yıl Batman’da yeni açılan Spor Lisesi’ni birincilikle kazandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Yaşa: “Kübra başarılı bir öğrenciydi. Kozluk’ta en başarılı öğrenciler arasındaydı. Atletizmde Türkiye üçüncülüğünü de elde etmişti. Böyle başarılı bir öğrencimizi diğer yakınlarıyla birlikte kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

KÜBRA’NIN YERİ AYRIYDI”

Cenaze töreninde fenalaşan 11 çocuk babası 51 yaşındaki Nesip Yaman: “11 çocuğum arasında en sevdiğim çocuğum Kübray’dı. Çok başarılıydı. Dersleri ve spordaki başarısı parmakla gösteriliyordu. Halen Kübra’nın Sevda ile birlikte boğulduklarına inanamıyorum. Kübra ile Sevda bir birine sarılı vaziyette sudan çıkarılınca dünyam karardı” diye konuştu.

İLÇEDE DÜĞÜNLER İPTAL EDİLDİ

Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’nda otopsileri yapıldıktan sonra Şeyh Halil türbesinde toprağa verilen 5 kız çocuğu için ilçede bir günlük yas ilan edildi. Acı haberi duyunca ilçe merkezinde düğün törenini iptal ettiklerini belirten ilçe sakinlerinden Süleyman Elitaş: “Oğlum Yakup ile Gülay Uluç’un bayram sonrasında düğünü vardı. Acı haberi duyunca düğün törenini iptal ettik. Sadece Mevlid yemeği verdik. Suda boğulan kız çocuklarının ailelerine Allah sabır versin. Acılarını paylaşıyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim