** Sabah erken saatlerde işyerlerinin önünde bekleyen esnaflar, otomatik kepenklerini açamadı. Üç saat süreyle işyerleri karanlıkta kalan bazı esnaflar: “DEDAŞ şalterlerimizi attırma” diye tepki gösterdi.

 

KEPENKLER AÇILMADI

Kesintisiz günün geçmediği Batman’da, esnaflar elektrik kesintisi yüzünden sabah saatlerinde işyerlerini açamadı. Kentin bir bölümünde 06.00-09.00 saatleri arasındaki kesintiye anlam veremeyen bazı esnaflar: “İşyerlerimizin kepenklerini hırsızlık olaylarına karşı otomatik kapıya dönüştürdük. Fakat şimdi de kesintiler nedeniyle işyerlerimizin kapısını açamıyoruz. DEDAŞ’a sesleniyoruz; artık şalterlerimizi arttırma” dediler.

 

KESİNTİSİZ GÜN YOK

Kış mevsiminde elektrik kesintileriyle başları dertte olan esnaflar, şunları söylediler: “Kesintiler yüzünden ne iş yapabiliyoruz ne de sabahları işyerlerimizin kepenklerini açabiliyoruz. Yaz mevsiminde de kesintiler var ama bu mevsimde kesintiler artık bezdirdi. Zamansız kesilen elektrikler yüzünden iş yapamaz hale geldik. Zor günler geçiriyoruz. DEDAŞ kesinti yapacağı saatleri önceden kamuoyuna duyurmalıdır.”

Editör: TE Bilişim