**DİVES, Ahmede Xane, Demokratik İslam Kongresi ve KESK’in organize ettiği “İslam ve barış” konulu panel beklenilenin üzerinde ilgi gördü. Yerde bağdaş kuranlar, konuşmacıları pür dikkat dinledi. 
**Belediye konferans salonun dar geldiği panelde konuşan Prof. Dr. Kadri Yıldırım; “Selahattin Eyyübi’nin şimdiki torunları Ortadoğu coğrafyasını gül bahçesine çevirecek. Kobane Kürtlerin önemli bir şehridir” dedi.

SALONA SIĞMADILAR
Dört STK’nın organize ettiği “İslam ve Barış” konulu panel Batman’da ilgi gördü. Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım, Dicle Üniversitesi Tefsir Ana Dil Başkanı Prof. Dr. Nurettin Turgay, Dr. Fadıl Bedirhan, M. Muhittin Demirtaş ve Avukat Nuri Mehmetoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü Melle Abdullahe Timoki’nin torunu Şimal Begik yaptı. Mazlum-Der eski Genel Başkanı Ayhan Bilgen’in açılışını yaptığı Belediye konferans salonundaki panele Batman Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aksın, bazı il Genel, Belediye Meclis üyeleri ile STK temsilcileri katıldı. 300 kişilik salon dar gelince, bazı dinleyiciler bağdaş kurup konuşmacıları dinledi. Kadın ve erkeklerin ilgi gösterdiği panel yaklaşık 3 saat sürdü.


“EYYÜBİ DEMOKRATİK BİR İSLAM YARATTI”
Kürtçeyi hatasız konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım; “50 gün sonra kutlanacak olan 2015 Newroz’u Kobani’ye adanmalı.  Kobane Kürtlerin önemli bir şehridir. Burada verilen mücadele çok önemli. Bugün verilen mücadele Suriye Rojavasında da zalim hükümdar Dehak’a başkaldırı yeridir. Kawa, orada mücadele vermiştir. Dehak’ın yolunda gidenlere bugün Kawa’nın torunları izin vermiyor. 4655 yıl öncesinde de Hazreti İbrahim İslamiyet için mücadele verirken, bugün torunları da bu coğrafyayı gül bahçesine dönüştürüyor. Kürtlerin Suriye’deki yaşamı 11. Yüzyılda başlıyor. Allah’a hamd olsun Kürtler, İslam’la aziz oldular. Selahattin Eyyübi demokratik bir İslam yarattı. Şimdi ki Eyyübi’nin torunları da Suriye Rojavasında ve Kobane’de tarih yazıyor” dedi. Diğer konuşmacıların da farklı görüşleri de panel son buldu.

Editör: TE Bilişim