** Batman’ın Beşiri ilçesine 9 kilometre uzaklıktaki 110 haneli Yontukyazı köyünde sokaklarda akan atık sular ve çöp atıkları, köylülere nefes aldırmıyor.

SOKAKLAR ATIK DOLU
Bini aşkın nüfusun yaşadığı Beşiri ilçesinin Yontukyazı (Cınasker) köyünde altyapı yetersizliği ve atıklar, köylüleri endişelendiriyor. Yeni eğitim-öğretim sezonu öncesinde ilkokul ve ortaokul binasının etrafı çöp atıklarıyla çevrili. Yontukyazı’nda içme suyu kuyularının kuruması da köylüleri kara kara düşündürüyor. Köy imamı Muhammed Karabulut, kaynak suyundan yeterli suyun akmadığını belirterek: “Camide su bulmakta zorlanıyoruz. Sokaklarımız, atıklardan geçilmiyor. Atık sularda sokak ortasından akınca ne yapacağımızı şaşırdık. Böyle giderse salgın hastalıklar da kaçınılmaz olur” dedi.

KÖYLÜLER ENDİŞELİ
Yontukyazı köy sakinlerinden Mehmet Önlü, Nevzat Bozkurt, İdris ve Rıdvan Araz, köyde altyapı yetersizliğinden salgın hastalıklardan endişeli olduklarını söylediler. Yıllardır köyde yeterli içme suyunun da akmadığına işaret eden Yontukyazı köy sakinleri, şöyle konuştular: “Köyümüzün sokakları atıklardan geçilmiyor. Çocuklar gün boyu atıklar içinde oynuyor. Onlar artık hastalıklara karşı bağışıklık kazandı. Köye 10 adet konteynır getirildi ama kimsenin atıkları topladığı yok. Köyün bu manzarası bizi ürkütüyor.” (Bahar Çakar)

Editör: TE Bilişim