** Cumhuriyet Ortaokulu’nda Müdür yardımcısı Selman Çınar’ın 20 kişilik grup tarafından darp edilmesi, eğitim sendikalarını ayağa kaldırdı. Valilik binasına yürüyen eğitimciler ‘Öğretmene uzanan eller kırılsın’ sloganı attı.

SENDİKALARDAN ORTAK TEPKİ

Aralarında Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Özgür Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen temsilcilerinin bulunduğu yaklaşık 500 eğitimci, önceki gün Cumhuriyet Ortaokulunda yaşanan olayı protesto etti. Saldırının gerçekleştiği okulda toplanan eğitimciler, ‘Alo 147 öğretmenim darp edildi’, ‘Okullar yolgeçen hanı’, Güvenliğim için ölmem mi gerek’ ve ‘Okullara güvenlik istiyoruz’ dövizleriyle yürüyen Valilik binasına yürüdü. Eğitimciler, sık sık ‘Öğretmene uzanan ellen kırılsın’ sloganı attı. Özgür Eğitim-Sen temsilcisi Mustafa Sevinçer, olayın kaygı verici olduğunu belirterek: “Saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu olay, ilk ve son olmayacak gibi görünüyor. Artık sabır taşımız çatlayacak noktaya geldik. Öğretmenler sınıflarında bıçaklı, satırlı ve silahlı saldırıya maruz kalıyor” dedi.


ÖNLEM İÇİN ÖLMEK Mİ GEREK”

Valilik binası önünde konuşan Eğitim-Sen Şube Eşbaşkanı Aziz Turay da saldırıyı kınayarak: “Türkiye’de saygıdeğer olan öğretmenliği eskisi gibi icra edemiyoruz. Bakanlar basın önünde öğretmenleri aşağılayıcı, küçük düşürücü söylemlerde bulunduğu zaman bunun sonuçlarının buraya geleceğini de düşünmeleri gerekirdi. Öğretmen ve okula yönelik yapılan saldırıyı kınıyoruz” dedi. Türk Eğitim-Sen Başkanı Sağır Kaya da öğretmenlerin kendilerini güvende hissetmediğine dikkat çekti. Son sözü alan Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mehmet Ergin de şunları söyledi: “Elinde kalem, silgi ve yüzünden gülüşten başka, ağzından barış, huzur ve kardeşlik söyleminden başka hiçbir materyali olmayan ülkemin en fedakar ve korumasız olan öğretmenlere yapılan saldırıyı kınıyoruz.”

Editör: TE Bilişim