** Batman kent merkezinde dün gece sahur vaktinde dönümlerce alan ateşe verildi. İtfaiye ekipleri ve çevredeki vatandaşlar, saatlerce anız yangınını söndürmek için uğraş verdi.

KORKU DOLU ANLAR
Valilik, Belediye, ilgili kuruluşlar ve STK temsilcilerinin uyarılarına rağmen Batman’da anız yangınlarının önüne geçilemiyor. Dün gece sahur vakitlerinde Beşevler mahallesi ile İkiztepe köyü arasındaki buğday tarlasındaki anız yangını paniğe neden oldu. Dönümlerce arazide alevler yükselirken, çevredeki mahalle sakinleri ile Batman Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmek için çaba sarf etti.


“BÜYÜK CEZALAR VERİLMELİ”
Jandarma Alay Komutanlığı’na yakın alanda meydana gelen anız yangını yaklaşık 2 saatte söndürülebildi. Güvenlik ekiplerinin de önlem aldığı güzergahta yangının çevreye sıçramaması için itfaiye ve çevre sakinleri güçlükle yangını söndürdü. Anız yangınına tepki gösteren bazı mahalle sakinleri ise: “Sahur vaktinde alevleri görünce dışarı koştuk. Büyük bir alan ateşe verilmişti. Sahura kadar yangını söndürmeye çalıştık. Sorumlulara en ağır cezaların verilmesini istiyoruz” diye konuştular.

Editör: TE Bilişim