** 80 Sivil toplum kuruluşunun bünyesinde bulunduğu Batman Barış İnisiyatifi, basın açıklamasıyla çatışmalı sürecin sona ermesini istedi. Açıklamayı okuyan İnisiyatif sözcüsü Mustafa Yurtsever: “Sahici, onurlu ve kalıcı bir barış istiyoruz” dedi.

 

“TEK SÖZÜMÜZ BARIŞ”
Batman Barış İnisiyatifi bünyesindeki 80 STK temsilcisi ve üyesi, Yılmaz Güney Sinema salonu önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Kalabalık bir topluluğun katıldığı açıklamayı İnisiyatif sözcüsü Mustafa Yurtsever okudu. Yurtsever: “Hangi gerekçe ile olursa olsun ve her kimden gelirse gelsin yaşam hakkına ve onurlu bir yaşamın devamı için gerekli toplumsal barış çabalarına dönük saldırıları kabul edilmez bulduğumuzu belirtmek isteriz. Çocuklarımızın, canlarımızın, ahlaki değerlerimizin, kaynaklarımızın, şehirlerimizin ve doğamızın güç gösterilerine ve siyasal kazanç hesaplarına alet edilmesini kabul etmiyor, barışı da savaşı da araçsallaştıran anlayışları açıkça reddediyoruz” dedi.

 

“SAHİCİ VE KALICI BARIŞ…”
Yurtsever, şöyle devam etti: “Çatışmaları, saldırıları, operasyonları, yargısız infazları, siyasal alanı daraltan hukuk dışı uygulamaları, askeri güvenlik bölge ilanlarını, hendekleri, araç yakmaları halka rağmen, halkı kurban ederek yürütülen bu savaşı meşru görmüyoruz. Sahici, onurlu ve kalıcı bir barış istiyoruz. Biz imzası bulunan sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve en önemlisi bu toplumun bireyleri olarak; Çatışma, saldırı ve operasyonların barışa ve bir arada yaşama kültürüne dair inançta derin kırılmalar yaşanmadan sonlandırılmasını, Hiçbir koşul ve şart ileri sürülmeksizin barış çabalarına ve varılan mutabakata dönülmesi, İmralı görüşmelerine tekrar başlanması, çağrısını yineliyoruz.”

Editör: TE Bilişim