MÜRACAATLAR 13 EYLÜL’DE BİTİYOR
Sağlık Bakanlığı’nın İş-Kur üzerinden alımını yapacağı toplam 5298 sürekli işçi alımı için Batmanlı işsizler de İş-Kur İl Müdürlüğüne akın ediyor. Kurayla alımı yapılacak alımlar için müracaatlar 13 Eylül’de sona erecek. Batman İş-Kur Müdürlüğü’ne internet sitesi üzerinden de günde ortalama 250-500 işsizin başvurduğu belirtildi. En az ilköğretim düzeyinde olacak adaylar, kayıt olmak için adeta ter döküyor.

ÜCRETLERİ MERKEZİ YÖNETİM VERECEK
Sağlık Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatı hizmet birimlerinde 4857 sayılı İş Kanunu ve ilgili yönetmelik kapsamında İş-Kur üzerinden kura usulü ile en az ilköğretim düzeyinde 3591 sürekli işçi, 431 engelli işçi ve 1276 eski hükümlü işçi olmak üzere toplam 5298 sürekli işçi alımı yapılacağını duyurdu. Sürekli işçi kadroları, İş-Kur’un internet sayfasından yayınlandı. Sağlık Bakanlığı Personel alımı başvuruları 4-13 Eylül 2018 tarihleri arasında
www.iskur.gov.tr adresinden de yapılıyor. Bakanlığın çeşitli bünyelerinde işçi olarak istihdam edilecek işçi kadrolarına yerleşen kadroların ücretleri merkezi yönetim bütçesinden ödenecek. Her aday ilan edilen kadrolardan bir işyeri ve bir meslek koluna başvuru yapacak. Kura usulüne tabi kadrolarda istihdam edilecek işçiler, İş-Kur tarafından bildirilen adaylar arasında Bakanlıkça çekilecek kurayla belirlenecek.

18 YAŞINDAN BÜYÜKLER BAŞVURACAK
Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların 18 yaşını tamamlaması şartı aranıyor. Kura usulüne tabi kadrolara başvurulan meslek için son başvuru tarihi itibariyle en az ilkokul mezunu olması gerekiyor. Engelliler için ilan edilen kadroya başvuran adaylar ise durumlarını ilgili mevzuata göre yetkili sağlık kuruluşlarından alınan engelliler için sağlık kurulu raporu ile belgelendirmeleri gerekiyor. Eski hükümlü veya terörle mücadelede malül sayılmayacak şekilde yararlanan adaylardan istenilen şartlar da İş-Kur’un web sitesinden duyuruldu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilişim