** Kuzey Irak’ın Süleymaniye, Erbil, Duhok ve Zaho kentlerinden Batman’a gelen peşmergeler, özel hastanelerden memnun. Ayda ortalama 250-500 Kuzey Iraklı, Batman’daki hastanelerde tedavi görüyor.

SAĞLIK TURİZMİNDE BATMAN FARKI
Batman sağlık turizminde bölgedeki illeri, solladı. Kapıdaki vize işlemlerinin kolaylaştırılmasıyla son aylarda çoğunluğu peşmerge olan 250-500 civarında Kuzey Iraklı, tedavi gördüğü Batman’daki özel hastanelerden memnun. Kuzey Irak’ın Duhok kentinden oğlu Rıdvan Hasan’la Batman’a tedavi olmak için geldiğini belirten 55 yaşındaki Hasan Bervari: “Buradaki ortamdan memnunuz. Tahlillerimi yapmak için Batman’a geldim. Daha önce de sağlık sorunlarım nedeniyle buraya gelmiştim. Sınırdaki vize işlemleri kolaylaşınca yeniden gelmeye başladık. Özel sektörünün ilgisinden son derece memnunuz. Hem kaliteli sağlık hizmeti veriliyor hem de fiyatlar uygun” dedi.

ÖZEL HASTANELERE İLGİ
Son aylarda sınır kapısındaki vize kolaylığı Batman’daki Iraklı hasta sayısını arttırdı. Özel Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dinç, kentteki hastanelerin tercih edilmesinden duydukları memnuniyeti ifade etti. Irak’ın Erbil, Duhok ve Zaho bölgesinden gelen hastalara her türlü kolaylığı sağladıklarını kaydeden Dinç, şöyle devam etti: “Önemli olan komşu ülkelerdeki hastaları da burada tedavi ettirebilmektir. Sadece hastanemiz değil, diğer hastaneler de sağlık turizmine katkıda bulunuyor. Irak’tan hastalar buraya geldiğinde esnafımız da kazanıyor. Hastaların memnuniyeti bizleri mutlu ediyor.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim