**Batman’da Sağlık turizmi, sınır kapısıyla birlikte canlandı. 2014 yılında Kuzey Irak’ın Kürdistan bölgesindeki Zaho, Duhok, Erbil ve Süleymaniye’den 20 bine yakın hasta Batman’daki özel hastanelerde şifa buldu.
OTELLERDE 12 BİN IRAKLI KONAKLADI
Kuzey Irak’ın Kürdistan bölgesinde oturan Kürtler, Batman’daki özel hastanelere akın ediyor. Kentteki bazı özel hastanelerin Erbil ve Duhok’ta sağlık merkezlerini açmalarıyla birlikte hasta sayısının her geçen gün yöneldiği Batman’da, yıldızlı otellerde de doluluk oranı yüzde 90’lara çıktı. Son sekiz ayda turizm belgeli otellerde 12 bin Iraklı Kürt, konakladı. Konukların çoğu sağlık turizmi için Batman’ı tercih ettikleri ortaya çıktı.
5 ÖZEL HASTANE BATMAN’DA
Beş özel hastaneden birinin son yıllarda hizmet vermediği Batman’da, dört hastane ise Kuzey Irak’ın Kürdistan bölgesinden gelen hastaların ilk durağı oldu. Kentteki özel hastanelerde şifa bulduklarını belirten Iraklı Kürtler; “Batman sınıra 1.5-2 saat gibi kısa bir mesafede. Tek sıkıntımız sınır kapısında uzun bir süre bekletilmemiz. Sınırdaki bürokratik işlemlerin hızlandırılmasını istiyoruz. Kapıdaki işlemlerin hızlandırılması halinde çok sayıda kişi, Batman’a tedavi için gelir” dediler.



Batman-Erbil seferleri arttı
Batman’da bazı otobüs firmaları, Kuzey Irak’ın Kürdistan bölgesinde sefer sayısını artırdı. Günde dört otobüs seferinin yapıldığı Batman-Erbil sefer sayısı 4’ten 6’ya çıkarıldı. Best Van otobüs firmasının yanı sıra iki özel firma daha Batman-Zaho ve Batman-Duhok seferlerine başladı. Günde ortalama 300 kişinin otobüs seferleriyle yolculuk yaptığı Batman-Kuzey Irak’ın Kürdistan bölgesindeki yerleşim birimlerine yönelik seferlerde tek sıkıntı kapıda işlemlerin ağır gitmesi.

Editör: TE Bilişim