**Saadet Partisi Batman seçim lokali önceki gece 100 kişilik bir grubun taşlı saldırısına uğradı. SP İl Başkanı Mehmet Fırat, saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek; “Bu oyuna gelmeyeceğiz” dedi.
SP’DEN SERT TEPKİ
Saadet Partisi’nin Cumhuriyet meydanı yakınındaki seçim lokaline önceki gece 100 kişilik bir grup taşlı saldırıda bulundu. Binada hasar meydana geldi. Polis kalabalığı dağıtmak için havaya silah sıktı. İki katlı lokalin camlarının tamamen kırıldığını belirten İl Başkanı Mehmet Fırat; “Cuma günü yapacağımız miting nedeniyle merkez seçim lokalini akşam erken saatlerde kapatmıştık. O saatte meydanda kitlemiz hazırlık yapıyordu. Eğer partililerimiz lokalde olsaydı, daha vahim olaylar yaşanabilirdi. Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Oyuna gelmeyeceğiz. Bizim burada siyaset yapmamız engelleniyor” dedi.


LOKALDE HASAR BÜYÜK
Cumhuriyet caddesinde bulunan seçim lokalindeki tüm camların kırıldığına işaret eden Saadet Partisi İl Başkanı Fırat, şöyle devam etti; “Lokalde sağlam bir şey kalmadı. Televizyondan diğer eşyalara kadar çoğu malzememiz zarar gördü. İki katlı binada sağlam cam kalmadı. O kitlenin dağılması için polis havaya ateş açtı. Polis otoları da hasar gördü. Seçim arifesinde böyle bir olayın yaşanması düşündürücüdür. Fakat biz oyunlara gelmeyeceğiz. Seçim otobüsümüz de daha önce defalarca taşlı saldırıya uğramıştı. Şimdi de lokalimizi hedef seçtiler. Olayı kınıyoruz.”

Editör: TE Bilişim