**Hafta sonu seçkin bir yazar kadrosuyla Batman’a çıkarma yapan sanatçı Ahmet Güneştekin, dünya sanatçı olma yolunda kat ettiği mesafe, Batmanlı birçok öğrenci için de ‘rol model’ oldu. Öğrenciler, doktor, hukukçu ve mimarlık gibi meslekler kadar Güneştekin’in mesleğine de yöneliyor.

GÜNEŞTEKİN: “O COĞRAFYA, KADER DEĞİL”
‘Işığın mitoloji’si galasının ilkini memleketi Batman’da yapan dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin, aynı zamanda doğup büyüdüğü öğrencilere de ‘rol model’ oldu. Birçok öğrenci şimdi de Ahmet Güneştekin’in sanatına yöneldi. Hala revaçta olan hukuk, doktor ve mimar gibi meslekler kadar sanatçı Güneştekin’in ressamlığı da kentte birçok öğrencinin rüyasını süslüyor. TED Koleji ziyaretinde lise 3. Sınıf öğrencisi Merve Demir’in çizdiği Ahmet Güneştekin’in fotoğrafı, dünya sanatçısını duygulandırdı. Yahya Kemal Beyatlı Lisesi son sınıf öğrencisi Eyyüp Tan’ın da portre çizimleri profesyonel sanatçılara taş çıkarıyor. O bölgenin bir kader olmadığını ispatladıklarını belirten Güneştekin: “Biz o coğrafyaya alev olduk. Batman’dan yeni Ahmet Güneştekin’ler çıkacak” dedi.

ONLARCA ÖĞRENCİYE ROL MODEL
Hafta sonu Batman’da ağırladıkları konuklarla yakından ilgilenen Vali Hulusi Şahin, dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin’in, Batmanlı öğrencilere rol model olduğunu belirtti. Vali Şahin, çocuğunun da ressamlığa ilgi gösterdiğini ifade etti. Batman’daki birçok eğitim yuvasında öğrencilerin Ahmet Güneştekin’in izinde gittiğini söyleyen TED Batman Koleji Müdürü Hasan Erdal, şunları kaydetti: “Öğrencilerimizin büyük bölümü dünya sanatçısı Ahmet Güneştekin’in yolunda ilerliyor. Bu coğrafyamızın birçok Ahmet Güneştekin’i çıkaracağına inanıyoruz.” (Reşat Yiğiz)

Editör: TE Bilişim